Ordu`da çocuklarda çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha duyarlı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

Altınordu Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan, Ordu Oksijen Kültür Sanat Atölyesi (OKSAD) oyuncularının rol aldığı 'Çınar Tatilde Çöpten Kale' oyununun galası, Ordu Kültür Sanat Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen 'Çınar Tatilde, Çöpten Kale' adlı tiyatro oyununda, ilçedeki ilkokul öğrencilerine ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasının önemi anlatıldı.

Tiyatro oyununun bir sahnesinde kısa bir rol alan ve oyunun ardından açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye olarak temiz bir çevre için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Tekintaş, çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılamak istediklerine dikkati çekerek, 'Altınordu Belediyesi olarak geri dönüşüm bilincini evlatlarımıza sunabilmeyi hedefliyoruz. Bu sahnede de ifade edildiği üzere mavi geri dönüşüm kutularına cam kağıt gibi malzemeleri atıyoruz. Burada toplanan ürünlerin geri dönüşü sağlanıyor. Bunu başarmamız gerekiyor. Sanayi değeri olmayan, çürüyebilen diğer çöpleri de sarı kutularda toplamamız gerekiyor.' dedi.

Geri dönüşüm noktasında çalışmalar yürüttüklerini anlatan Tekintaş, şunları kaydetti:

'Şu anda bir mahallemizde tam anlamıyla çöpleri ayrıştırmayı sürdürüyoruz. Sizlerden isteğimiz, okullarınızda, sokakta, sahilde, parklarda oyun oynarken yediğiniz, içtiğiniz ambalaj atıklarını muhakkak çöp kovalarına atmanız gerekiyor. Diğer husus, evsel atık yağları biriktirmenizi ve okullarınıza koyduğumuz kutulara koymanızı istiyoruz. Siz çocuklarımızın, büyükleriniz yere çöp atıyorsa uyarmasını istiyoruz. Çevremizi temiz tutmalıyız.'

2 Genç Evde Ölü Bulundu 2 Genç Evde Ölü Bulundu

Tiyatro oyununu belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, okul müdürleri, OKSAD Başkanı Nurgül Çoluk, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Oyun, Altınordu ilçesindeki 21 okulda öğrenciler için sahnelenecek.

Editör: Haber Merkezi