3 bin 628 Bidon Taklit Deterjan Ele Geçirildi 3 bin 628 Bidon Taklit Deterjan Ele Geçirildi

GİRESUN (AA) - Giresun`da kırsal kesimde PKK`lı teröristlere ulaşmak istedikleri sırada güvenlik güçlerince gözaltına alınan 5 kişiden 4`ünün tutuklandığı bildirildi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süredir PKK terör örgütünün Karadeniz yapılanması çabalarına yönelik soruşturma yürütüldüğünü anımsattı.

Soruşturma kapsamında kırsal kesimdeki terör örgütü mensuplarıyla buluşmak isteyen 1`i kadın 5 kişinin gözaltına alındığını belirten Kaya, "PKK terör örgütü üyeliği suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheliler Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) çerçevesinde gözaltına alınmış, yapılan sorgulamaları sonucunda, örgüte silahlı üye kazandırma, bir kısım dernek ve siyasi parti yapılanmalarının örgütle bağlantıları, kamp yerleri konusunda bilgiler elde edilmiş, şüpheliler çıkarıldıkları Giresun Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanmış, 4 şüpheli hakkında tutuklama,1 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Başsavcı Kaya, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığıyla yürütülen ortak çalışmayla 5 Ekim 2016`da yapılan operasyon sırasında yaralı olarak yakalanan PKK militanının sorgusunda Giresun kırsalında bir sığınağın bulunduğu bilgisini paylaştığına da işaret ederek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet başsavcılığımız yetki ve görev sınırları içerisinde, PKK terör örgütünün yapılanmasına ilişkin, barınma ve depolama sığınağı içerisindeki örgütsel dokümanlar, patlayıcı düzenekleri, gıda malzemeleri, sağlık ekipmanları ele geçirilmiştir. Örgüt militanlarının bölgede barınabilme imkanlarına darbe vurulmuştur. Bölgemizde yürütülen tüm bu soruşturmalarda, vatandaşlarımızın yapacakları ihbar ve şikayetlerin bir vatandaşlık borcu olduğunun bilinmesi gerekir."

Terör örgütleriyle mücadelenin, vatandaşların ve kurumların işbirliği sayesinde kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Kaya, terörle mücadelede şehit olan vatandaşlara ve güvenlik güçlerini rahmetle andıklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi