Samsun'da depo yangını Samsun'da depo yangını

İşçi emeklisi evli ve bir çocuk babası Kuru, evinin bahçesinde oluşturduğu kafeste 10 güvercin besliyor. Güvercinleri arasında bulunan doğuştan görmeyen bir yaşındaki 'Pamuk' ise Kuru için ayrı bir önem taşıyor.

Görmediği için beslenemeyen yavru güvercinin durumuna üzülen Kuru, elinden bile yiyemeyen Pamuk'a yemini kendi ağzının içinden veriyor. Yemi ağzına alıp Pamuk'u kendine yaklaştırarak yemesini sağlayan Kuru, güvercinini dışarı çıkarken de yanından ayırmıyor.

'Güvercinime ana baba şefkati gösteriyorum'
Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul döneminden beri güvercin merakı bulunduğunu ancak Pamuk ile bu merakın sevgiye dönüştüğünü söyledi.

Doğuştan göremeyen Pamuk'a yemini ağzıyla yedirdiğine dikkati çeken Kuru, şunları söyledi:

'Ona bakmak, onu beslemek hoşuma gidiyor, hiç zoruma gitmiyor. Sağlam kuşu herkes besler, önemli olan böyle engelli bir kuşa ilgi göstermek. Güvercinime ana baba şefkati gösterip, hayatta kalması için mücadele ediyorum. Bu mücadelede başarılı olduğumu da sanıyorum. Çünkü böyle ilgili davranmasaydım çoktan ölürdü. Pamuk yüzünden şehir dışına çıkamıyorum. Gidersem onu da yanımda götürmek zorundayım. Evde benden başka ilgilenecek kimse yok Pamuk ile. Eşim çalışıyor, kızım da okula gidiyor. '

'Onu çocuklarımdan ayrı görmüyorum'
Başka güvercinleri de olduğunu ama en çok Pamuk'u sevdiğini dile getiren Kuru, 'Tek sıkıntımız kediler, onlarla da mücadele ediyoruz. Bana fazla bir eziyeti yok. Çocuğumdan ayrı görmediğim için ona bakmak zoruma gitmiyor. Çok acil bir işim olmadığı sürece yanımdan ayırmıyorum. Eğer onu götüremeyeceğim bir yerde işim varsa karnını doyurup diğer güvercinlerin yayına bırakıyorum ama aklım sürekli Pamuk'ta oluyor. Akşam eve geldiğimde bakarım kursağına, eğer açsa hemen ağzımla doyuruyorum, suyunu içiriyorum.' ifadelerini kullandı.

Pamuk'un artık aileden biri olduğunu anlatan Kuru, şöyle dedi:

'Çoğu arkadaş böyle bir güvercini olsa belki ölüme terk eder ama bu kolay ve acımasız yol. Ben diğer yolu seçtim. Bu kuşun hayatta kalması için elimden geleni yapıyorum. O da bir can taşıyor, sevilmeyi hak ediyor bence. Dalga geçenler var bu halimle ama benim umurumda bile değil. Eğer bir hayvan bakıyorsan sağlıklı olduğu zamandaki gibi gibi sakatlığında da besleyeceksin. Bir insanı nasıl engelli olduğunda atamıyorsan, hayvanı da atmamalısın.'

Editör: Haber Merkezi