Yapılacak yardımların mahiyeti hakkında bilgi veren Kızılay yönetimi ile basın mensupları görüş alışverişinde bulundular.
2011 yılından bu yana Suriye topraklarında başlayan zulüm halen acımasızca devam ettiğine dikkat çeken Kızılay Şube Başkanı Bahattin Karali; Türk Kızılay'ının dünyada, ülke çapında ve ilimizde yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Türk Kızılay'ının yürüttüğü yardım kampanyaları ile tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin, gerek Suriye topraklarında kalan gerekse ülkemize sığınmış mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamakta olduğunu belirterek; 'Gündemimizi acı bir şekilde meşgul eden Halep insani krizi kapsamında bir çok il ve ilçemizde başlatılan Halep için yardım kampanyasına Türk Kızılay Rize Şubesi olarak bizde sonuna kadar destek vereceğiz. İlimizdeki diğer sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışarak sınır ötesine Rize halkının yardımlarını ulaştıracağız. Sınır ötesine ulaştırılan yardımlarımız Türk Kızılay çalışanları tarafından özenle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır' diye konuştu.

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

BAŞKAN KARALİ ÖNCELİKLİ YARDIM İHTİYAÇLARINI AÇIKLADI
Yapılacak olan yardımlar konusunda daha önce de birçok yerde yaptıkları açıklamalarda da belirtilen kriterler olduğunu hatırlatan Karali; 'Bu kriterleri tekrar etmek istiyorum; giyim eşyaları, battaniye, yastık, uyku tulumu vb. ürünler kesinlikle kullanılmamış sıfır ürün olması gerekmektedir, Gıda maddelerinden şeker kesinlikle kabul edilmemekte, diğer kuru gıdaların ve konservelerin son kullanma tarihine en az 6 ay olması önem arz etmektedir. Diğer yandan bebek maması, çocuk bezi ve ıslak mendil ihtiyacı vardır. Giysi olarak ta özellikle kışlık giyim eşyaları, bot, mont, kazak vb. ürünler öncelikli tercihimizdir. Hayırsever vatandaşlarımız, 168 Türk Kızılay çağrı merkezini ücretsiz arayarak bağışta bulunabilirler, Türk Kızılay Ziraat Bankası Bakanlıklar / Ankara Kamu Girişimci Şube. 2532-39009026—8969 nolu hesabına Halep'e yardım olarak para yatırılabilir ayrıca, 2868'e Halep yazıp kısa mesaj attıkları takdirde 10,00 TL bağışta bulunabilirler. Bu süreçte bizleri ve Halepli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacak olan değerli hayırseverlerimize, diğer sivil toplum kuruluşlarına ve kıymetli basın mensubu arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi