Rize Valisi Ersin Yazıcı, Yavuz Selim İlkokulu bahçesi yanında inşa ettirilen iki derslikli anaokulunun açılış töreninde, derneğe öncülük eden Ergen'i ve okulu eşine doğum günü hediyesi olarak yaptıran Bursalı iş adamı Mustafa Demiralay'ı eğitime katkılarından dolayı kutladı.

Sanatın ve sanatçının Türk toplumunun gelişmesine sağladığı katkıya değinen Yazıcı, 'Sizin bu güzel farkındalık oluşturan çabanıza gönülden teşekkür ediyoruz. Hem derneğinize hem de sizlere bundan sonraki çalışmalarınızda, özel ve sanat yaşantınızda başarılar diliyorum.' dedi.

-'Eşine bu jesti yaptı'

Gülben Ergen de okulun açılışı için bekleyen öğrenciler ve velilere teşekkür ederek, şunları söyledi:

'Bugün dernek olarak 34. anaokulumuzu Ardeşen ilçesinde açıyoruz, çok mutluyuz. Bugün burada çok önemli bir ana şahit oluyoruz. Mustafa Demiralay beyefendi eşinden habersiz bu okulu yaptırdı. Kendisine de hiç bir şey belli etmeden 'Karadeniz turuna çıkıyoruz' diyerek eşini Ardeşen'e getirdi ve okulun bahçesine girdikleri anda da 'bu okulu senin için yaptırdım, doğum günün kutlu olsun' diyerek eşine bu jesti yaptı.' diye konuştu.

Anaokulunu Ardeşen'in akıllı, başarılı, duyarlı ve yürekli kadınlarına emanet ettiğini dile getiren Ergen, 'Çocuklar Gülsün dediğimiz okulumuzu siz annelere emanet ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Okul öncesi eğitimin önemi, değeri ve farkındalığıyla çıktığımız bu yolda mücadelemiz hiç bitmeyecek.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini Vali Yazıcı, Gülben Ergen, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Demiralay ailesi birlikte kesti. Ardından Vali Yazıcı, Ergen'e katkılarından dolayı plaket verdi.

Vali Yazıcı ve Gülben Ergen, daha sonra işadamı Mustafa Demiralay'ın eşinin isminin verildiği Kübra Demiralay anaokulunu gezdi.

Başından Vurulmuş Erkek Cesedi Bulundu Başından Vurulmuş Erkek Cesedi Bulundu

- 'Paylaşmak çok güzel'

İşadamı Mustafa Demiralay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Kübra Demiralay adına yaptırdığı okulu Çocuklar Gülsün Diye Derneğine bağışladığını belirterek, 'Eşim dünyanın en güzel annesi. Çocukları ve onlarla paylaşmayı çok sever. Onu en mutlu edecek olan şey sadece bizim çocuklarla değil ihtiyacı olan diğer çocuklarlar da paylaşabilmekti. Allah bize paylaşmayı nasip etti.' dedi.

Kübra Demiralay da duygularını 'Okula niye geldiğimi anlamamıştım. İsmimi görünce gözyaşlarımı tutamadım. Paylaşmak çok güzel, çok mutluyum.' şeklinde dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi