Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli

İki yıldır aranan 'Buji' lakaplı Ferhat S.'nin geçen yıl Rize İkizdere'de 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı olaya karıştığı son olarak Sedat Şahin'in adamı olduğu öne sürülen Kenan Şirin'i öldürdüğü saptandı.Kapı çalınınca yemek bekleyen çete elemanlarının evine özel harekat polisleri girdi. 5 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla aranan ve saldırı hazırlığında olduğu belirtilen 'Buji' lakaplı Ferhat S. 3 adamıyla birlikte yakalandı. Sarallar grubunun tetikçisi olduğu da öne sürülen Ferhat S.'nin kaldığı evde yapılan aramada iki Kalaşnikof, el bombası, dört tabanca ele geçti.

Sedat Şahin'in adamı olduğu öne sürülen Yahya Tellioğlu 2015 yılında öldürüldü. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri cinayeti Sarallar grubunun azmettirdiğini, saldırıyı düzenleyenin 'Buji' lakaplı Ferhat S. olduğu belirlendi. İki yıldır aranan Ferhat S.'nin geçen yıl Rize İkizdere'de 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı olaya karıştığı son olarak Sedat Şahin'in adamı olduğu öne sürülen Kenan Şirin'i öldürdüğü saptandı.

Yapılan takipte, Ferhat S. ve adamlarından Kenan Şirin'in kardeşini M.Ş'yi de öldürmek için hazırlık yaptıkları tespit edildi. Ekipler, Ferhat S. ve adamlarının Büyükçekmece Mimaroba'da bir evde gizlendiğini belirledi. Ev sıcak takibe alındı. Çatışma ihtimaline karşı polis bir plan yaptı. Evden yemek siparişi verilmişti. Polis, siparişten gelmeden kapıyı çaldı. Yemek geldiğini zanneden evdekiler kapıyı açtı. Kapının açılmasıyla Organize Şube ve Özel Harekat Timleri içeri girdi. Ferhat S. ve üç adamı yere yatırılarak kelepçelendi ve gözaltına alındı. Evde yapılan aramada iki kalaşnikof, el bombası, dört tabanca, üç çelik yelek, iki maske, araç takip cihazı, iki sahte plaka, sahte sürücü belgesi, sahte kimlik, sahte plakalı araç ve çok sayıda mermi ele geçti. Polis soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Editör: Haber Merkezi