Kaymakamlığımız öncülüğünde İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneysu İlim öğrenenlere Yardım Vakfı'nın işbirliğinde ilçemizde yürütülen eğitim faaliyetlerinin, okul proje sunumlarının ve yıl içinde yapılan çeşitli yarışmaların ödül töreninden oluşan geceye; Valimiz Sayın Ersin YAZICI, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin KARAMAN, Kaymakamımız İhsan Selim BAYDAŞ, Rize Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Garnizon komutanı Ali ÇAKIR Belediye Başkanı Halil TURAN, Güneysu Emniyet Amiri Bülent ERDOĞAN, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ, Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Akif KARSLI, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem KÜLÜNK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan ER, İlçe Müftüsü Abdülkerim ÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram GÜNDOĞAR, Güneysu İlim öğrenenlere Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf YILMAZ, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi

Program Güneysu Eğitim Platformu'nun tanıtım filmiyle başladı. Daha sonra Kaymakamımız İhsan Selim BAYDAŞ bir konuşma yaparak ''ilçemizde uygulamaya konulan faaliyetlerin, projelerin ilçe eğitimine çok ciddi katkılar sağladığını bu tür güzel proje ve uygulamaların gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti. Ayrıca ilimize veda edip, Balıkesir'e tayini çıkan valimiz Sayın Ersin YAZICI'ya teşekkür ederek, yeni görev yerinde valimize ilçemiz adına başarılar diledi.
Okul Projeleri destek programı kapsamında ilçemizdeki 7 okulun uygulamaya koyduğu projeler proje koordinatör öğretmenleri tarafından izleyicilere sunuldu. Projelerin okullar tarafından öğrenci, öğretmen, idarecilerle benimsenip uygulamaya dökülmesi seyirciler tarafından takdirle karşılandı.

Programda proje koordinatör öğretmenlerine başarı belgelerini ve Adacami Okulunun projesini finanse eden Güneysulu Hayırsever Ercan Yanık'a plaketini taktim eden Valimiz Sayın Ersin YAZICI projeleri hayata geçiren ve okullarda uygulayan bütün öğretmen ve idarecilere ve hayırsever Güneysululara teşekkür etti. Yürütülen uygulamadan memnuniyetini ifade ederek, bu uygulamanın herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.Kaymakamımız günün anısına Sayın valimize kendisinin ve ilçemizdeki tüm okullarımızdan bir öğrencinin imzaladığı Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eserini hediye etti.

Yine valimize ilme ve eğitime katkılarından dolayı Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Yılmaz tarafından Kuranı Kerim hediye edildi. Son olarak Güneysu Merkez İMKB Okulu 7. Sınıf öğrencisi Derya SANCAKTUTAN adlı öğrenci de valimize kendi çizdiği karakalem tabloyu hediye etti. Güneysu Eğitim Platformu kapsamında yıl içerisinde ilçemizde gerçekleştirilen Kurumlar arası Futbol ve Voleybol, öğretmenlerimiz arası masa tenisi, satranç turnuvasında dereceye giren takım ve öğretmenlerine de ödülleri verildi.
Bu sportif müsabakalarda görev yapan, müsabakaların koordinesinde görev alan beden eğitimi öğretmenleri nede Kaymakamımız İhsan Selim BAYDAŞ tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Güneysu Eğitim Platformu Kültür yarışmaları kapsamında bu yıl 2.'si düzenlenen Ödüllü Kitap Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Dereceye giren 1.'lere Tam altın, 2.'lere yarım altın ve 3.'lere de çeyrek altın verildi. Ayrıca bu öğrenciler ve sınıf rehber öğretmenleri İstanbul gezisi ile ödüllendirildi.

Akıl Oyunları projesi kapsamında velilerimiz arasında düzenlenen Dokuztaş turnuvasında dereceye giren veliler de ödüllerini aldı. Yine aynı proje kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen Mangala turnuvasının da ödülleri öğrencilere verildi. Program ilçemiz öğrencileri adına minik öğrencilerimizin Eğitim Platformu üyeleri olan Kaymakamımıza, Belediye Başkanına, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, İlçe Müftüsüne ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısına çiçek takdimi yapmasının ardından program son buldu.

Editör: Haber Merkezi