Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu


Güneysu İmam Hatip Lisesi Mensupları Derneğimizin öncülüğünde göz bebeği olan okullarımız Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kaptan Ahmet Erdoğan Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin destekleriyle 9.sunu düzenlemiş olduğumuz geleneksel buluşma ve bayramlaşma günü 7 Temmuz 2016 Ramazan Bayramı'nın 3. Günü Güneysu Osman Erkan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşti.

Güneysu İmam Hatip Liselerinde okuyan İlk mezunlardan son mezunlara kadar birlik, beraberlik örneğinin verildiği ve bilgi alışverişinde bulunulduğu programa çok sayıda mezun ve davetli katıldı.

Programa İlçe Kaymakamımız İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, aynı zamanda Rizeli olan İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ve Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Güneysu Derneği Başkanı Metin Terzioğlu, Haber 7 Genel Koordinatörü İbrahim Erdoğan, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Yılmaz ve Güneysu İmam Hatip Lisesi mezunları iştirak etti

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bayram Gündoğar'ın hoş geldin konuşması ile devam etti.

Dernek Başkanı Ali Rıza Sancaktutan'da bir konuşma yaptı. Başkan konuşmasında İmam Hatip Liselerinin tarih süzgecinde hangi zorluklardan geçtiğini ve bu günlere nasıl geldiği üzerinde durdu. İmam Hatip Liselerinin günümüzde kavuştuğu imkanların kadrini iyi bilmemiz gerektiğini, bu imkanları yavrularımızı daha iyi yetiştirmek için kullanmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca dernek faaliyetleri hakkında da bilgiler veren başkan Sancaktutan, bayram günü işini gücünü bırakıp bu kardeşlik meclisine teşrif edenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş bir selamlama konuşması yaptı. Kaymakam İhsan Selim Baydaş, Ramazan Bayramı tebriki ve selamlamanın akabinde düşüncelerini belirtti.

SIRATI-I MÜSTAKİM ÜZERE NESİLLER YETİŞMESİ LAZIM
Kaymakam Baydaş, 'İmam Hatip, din eğitimi ve Kur'an eğitimi meselesinde yoklukla imtihan kısmını büyük badireler atlatarak geride bıraktık. Önceden sayısı az olan İmam Hatipler, din eğitimi veren kuruluşlar şimdi ise varlık ve bolluk döneminin imtihanı yaşıyor. Şimdi bir aradayız. Bu toplantının 9.sunu tertip ediyoruz. İlkinde az sayıda kişiyle başlayan bu toplantıların dokuzuncusunda, bugün aramızda hemşerimiz olup bu topraklarda yetişmiş olan 3 tane milletvekilimiz var ve biliyoruz ki başımızda İmam Hatip mezunu bir Cumhurbaşkanımız var. İşte bolluktan da bahsettiğim bu. Bu değerlerin kıymetini iyi bilip, bu bolluk dönemi imtihanını da başarıyla geçebilmemiz lazım. Cenab-ı Allah'ın bizden istediği hedefleri bu doğrultuda tutturabilmemiz lazım. Bu dönemde yaşadığımız en büyük sıkıntılardan birisi de ümmet içerisindeki tefrika problemidir. Bu tip kurumlardan yetişecek nesillerde Allah'a kul, Peygambere ümmet, Kur'an'a talebe olan nesiller yetiştirilmesi lazım, yani Sırat-ı Müstakim üzere yürüyen bir nesli bu kurumlarda yetiştirmemiz lazım. ' diyerek fikirlerini beyan etti.

HİRA DAĞININ ÇOCUKLARIYLA OLİMPOS DAĞININ ÇOCUKLARININ MÜCADELESİ
Kaymakam İhsan Selim Baydaş'ın ardından konuşmalarını yapan İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, yaptığı selamlamanın ardında sohbetinde birlik ve beraberlik temasına değindi. Milletvekili Yıldız, 'Bizler bir medeniyet yolculuğunun son halkasıyız. Bir mücadele var… Bizim mücadelemiz bir inanç ve medeniyet mücadelesidir. Bu mücadele Rahmetli Cemil Meriç'in ifadesiyle Hira Dağının çocuklarıyla Olimpos Dağının çocukları arasındaki bir mücadeledir. Bu savaşta bizleri rahat bırakmayacaklar. Bugün ülkemizin Cumhurbaşkanı, Kasımpaşa'ya veya Güneysu'ya geldiğinde karşılandığı coşkuyla Libya'da, Ürdün'de ve Gazze'de karşılanıyorsa ülkemizi rahat bırakmayacaklar. Bu mücadelede sağlam bir asker olarak yer almak için bu tür kurumlardan sağlam bir şekilde yetişmiş gençlere ve birlik beraberlik içinde bir bütünlüğe ihtiyacımız var.' diyerek dünyanın güncel durumunu oluşan İmam Hatip şuuru çerçevesinden değerlendirdi.

YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVEN BİR NESİL
Ardından konuşmalarını yapan Kocaeli Milletvekilimiz Zeki Aygün, 'Ne mutlu bana ki, bu bölgenin çocuğu olarak, sıla-ı rahim yaparak, dostları ziyaret amaçlı geldiğim bu beldede sizler gibi hemşerilerimle beraberim. Bayramı bayram gibi kutlamanın da onurunu yaşıyoruz. Bugün her şeyin başının eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Yalnız biz bu eğitimi sadece müspet eğitim olarak düşünüp maneviyatı bir yana bırakırsak yanlış yapmış oluruz. Biz İmam Hatip gibi kuruluşlarla öyle nesiller yetiştirmeliyiz ki 'Yaratılanı Yaratandan ötürü' sevebilelim ve böylece ecdadımız gibi yıllarca bu topraklara hükmedelim.' diyerek duygularını belirtti.

EĞİTİM İÇİN ARTIK MAZERETİMİZ YOK
Son olarak konuşmalarını gerçekleştiren Rize Milletvekilimiz Hasan Karal yaptığı bayram tebriki ve selamlamadan sonra duygu ve düşüncelerini aktardı. Vekilimiz Sn. Karal, 'Bu güzel Bayram günümüzün tüm milletimize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Allah'a hamdolsun ki okullarımızın önündeki bütün engelleri kaldırdık artık hiçbir mazeretimiz kalmadı. Bizim aydın, çağı gerektiği gibi idrak edebilen ve asra ışık tutabilecek şekilde yetişmiş olan gençlere ve din adamlarına ihtiyacımız var. Artık mazeretimizin kalmadığı şu zamanda canla başla her şeyiyle mükemmel bir nesil yetiştirmek için mücadele etmemiz gerekiyor. İmam Hatip okullarımızla da bunları sağlayacağız inşallah. ' diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Program göz bebeği okullarımız olan Güneysu Osman Erkan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin tanıtıldığı slaytlarla devam etti.

Ayrıca programda Yakın zamanda elim bir olay sonrası ebediyete uğurlanan Merhum Necmettin YANIK'ın ailesine günün anısına bir plaket takdim edildi.Plaketi bu yıl ki organizasyonun ekonomik desteğini sağlayan AK Parti İstanbul Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan taktim etti.

Program, Kaymakamımızın ve Milletvekillerimizin konuşmalarının ardından öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahiyle devam etti.
Ardından vefat etmiş olan mezunlar adına program sabahı okunmuş olan Hatm-i Şerif'in duası yapıldı. Duayı Güneysu Merkez Cami Eski İmam Hatibi Yusuf Yılmaz Hoca yaptı.
Edilen Hatim duasına birlikte 'Amin' diyen İmam Hatip Mezunları ve katılan diğer misafirler hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirerek günün anlam ve önemine dair verilen öğle yemeğini yedi.

Programımıza iştiraklerinden dolayı tüm misafirlerimize derneğimiz olarak teşekkür ediyor, bir sonraki yıl da buluşmak ümidiyle herkesi Allah'a emanet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi