Güneysu Belediyesi ve Güneysu Kaymakamlığı tarafından üç aylık bir çalışma sonrası ilçenin turizmini canlandırmak için yapılan tanıtım filmi yayınlandı. 5 dakika 30 saniye olarak hazırlanan filmin son bölümünde Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ve Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün izleyicileri ilçeye davet ediyor. Tanıtım filmi; belediye ve kaymakamlığının talebi üzerine Rizedeyiz Bilgi İşlem tarafından hazırlandı.

Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılı itibari ile Rize ilinin turist sayısı 690 bin iken, 2018 yılında bu rakam 1 milyon oldu. Buna göre 3 yıl önceye göre turist sayısında yüzde 45'lik bir artış oldu. Güneysu ilçesi de bu turizm potansiyelinden pay almak için çalışmalarını hızlandırdı. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ilçe de en çok yerli turistlere rastlamak mümkün. Öte yandan son yıllarda ciddi bir rakamda Körfez ülkelerinden de ilçeyi ziyaret edenler dikkat çekiyor.

Tanıtım filminde, Güneysu'nun tarihinden, kültüründen, inanç yerlerinden, doğal güzelliklerinden, tarımından, insanlarının çalışkanlığından ve binlerce yıllık geçmişinden bahsediliyor. Drone ve 4 K teknikleri kullanılarak yapılan çekimlerde ilçenin doğal güzelliklerinden muhteşem manzaralar sunuluyor. Film sosyal medya da daha çok izleyiciye ulaşılması için yayınlandı.

'GÜNEYSU TURİZMDE ZİYARET EDİLMESİ GEREKEN BİR YER OLDU'

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu'nun doğal güzellikleri ile her göreni şaşkına döndürecek kadar bakir alanlara sahip olduğunu belirterek: 'Doğu Karadeniz'in tümü aynı ama Güneysu'nun özellikle birkaç noktası var ki akıllardan çıkmıyor. Dua Tepesi diye adlandırdığımız Kıbledağı olarak bilinen hemen Güneysu'nun sırtını yasladığı 1130 metre yükseklikteki dağdır. Burada yapılan cami ile ilçemize bir değer kattı. Turizmde ziyaret edilen ve edilmek istenilen bir yer oldu. İlçe merkezine 10 kilometre mesafede ki Arapdüzü denilen bir mesire alanı her yıl binlerce misafiri ağırlıyor. Burada ki kamelyalar, yürüyüş yolları, şelale, seyir alanlarıyla ziyaretçilerine dolu dolu kefif sunan bir mekan. Handüzü Yaylası ise potansiyeli çok yüksek bir yer. Güneysu'ya uzaklığı 20 kilometre, Rize merkeze 35 kilometre. Rize'ye hem bu kadar yakın hem bu kadar geniş düz alana sahip başka bir yayla yok. Burası için hedefimiz bir teleferik yapmak. İlçe merkezindeki binaların dış cephesi eskiydi. Tüm binaların cephelerini yeniledik. Caddelerin tamamını asfalt ve parke ile yaptık. İlçe merkezi turizme hazırdır. Gelenlerin göz zevklerinin bozulmayacağı bir ilçe merkezimiz var. Çevredeki turizm alanlarının da hayata geçirilmesi ile Güneysu tam bir turizm cenneti olacak. Güneysu'yu tanıtan bir tanıtım filmi hazırladık. Çeşitli etkinliklerle ülkemizin her yerindeki vatandaşların bunu görmesini sağlayacağız.' diye konuştu.

Engin ve Dilan Polat Beraat Etti Engin ve Dilan Polat Beraat Etti

'GÜNEYSU'DA TARİHİ, DOĞAL VE TURİSTİK MEKANLAR MEVCUT'

Güneysu ilçesinin saklı kalmış bir cennet olduğunu belirten Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, 'İlçemiz son yıllarda yapılan turizm yatırımlarıyla ilgi odağı haline geldi. Yeşilin her tonunu ilçemizde görmek mümkün. Güneysu'ya henüz gelmeyenler, Türkiye'de bu kadar pırıl pırıl bir doğaya sahip bu coğrafyayı henüz keşfedememişlerdir. Güneysu'da tarihi, doğal ve turistik mekanlar mevcut. Kıbledağı Camii bu konuda en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Ziyaretçiler hem ibadet turizmi, hem de doğa turizmini bir arada yaşıyorlar. Yine Handüzü yaylası doğal tabiat alanları, endemik bitki türleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Arapdüzü tabiat parkı ise turistlerin ziyaret ettikleri önemli bir doğa harikası olarak öne çıkıyor. Bu ve buna benzer bir çok güzelliğimizi, tarihimizi tanıtım filmi ile bir araya toplamak istedik. Güzel bir çalışma oldu. Artık Güneysu'ya gelmek isteyenler bu filmi izleyip ilçemiz hakkında ön bir bilgi alabilecekler. Sonrasında eminim ki ilçemizi ziyaret etmek için bir plan yapacaklar. Artık insanlar doğa, sessizlik ve huzur arayışlarındalar. Bu tür turizm bölgesi arayışları içerisinde olan yerli ve yabancı turistleri biz Güneysu'muza bekliyoruz. Turistleri misafir edebilmek adına gerekli olan bütün çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.' dedi.


Editör: Haber Merkezi