İlçedeki tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da baba ocağı olması ilçeye olan ilgiyi arttırıyor.İlçe sınırları içerisinde yer alan Arapdüzü, Handüzü ve Kıbledağı mevkileri, turizm konusunda Güneysu'nun lokomotifi olarak görülüyor. Güneysu, tarihi ve doğan güzellikleri ile turistleri kendisine çekmeye çalışırken, başka bir alanda da turistlerin ilgisini çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Güneysu, bu avantajı ile kendisine alternatif bir turizm rotası da oluşturuyor.

BAŞKAN TURAN: BU DURUMDAN İSTİFADE EDİYORUZ

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneysulu olmasının avantajlarından yararlandıklarını belirterek, 'Cumhurbaşkanımızın Güneysulu olması, Güneysu'nun böyle büyük bir devlet adamını bağrından çıkarmış olması ilçe için büyük bir iftihar kaynağıdır. Gittiğimiz her yerde bu durumun sıcaklığını hissediyoruz. Doğrusu bu durumdan da istifade ediyoruz ama cumhurbaşkanımız bu konularda çok adildir. Güneysu özellikle cumhurbaşkanımızın baba ocağı olması dolayısıyla herkesin ilgisini çekiyor. Büyük bir devlet adamının nasıl bir yerden yetiştiğini merak edenlerin Güneysu'ya gelmesi bizim açımızdan farklı bir turizm kaynağı oluyor.' diye konuştu.

ARAPDÜZÜ, KIBLEDAĞI VE HANDÜZÜ TURİZM MERKEZİ OLACAK

Güneysu'nun doğal güzellikleri ile öne çıkan ve yeşilin her tonuna sahip bir ilçe olduğunu belirten Turan, ilçede turizm faaliyetlerini arttırmak adına yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

'Turizm konusunda ilçe doğal güzelliğe sahip olsa da altyapımız sıfırdı. Biz turizm altyapısı oluşturma konusunda gayret içerisindeyiz. Bu noktada yaptığımız bazı çalışmalar var. Bunlardan birisi olan ve ilçenin 10 kilometre uzağında yer alan Arapdüzü mesire alanı, günde 500 ile 600 kişinin ihtiyacını karşılayan, yürüyüş parkuru, mesire alanı ve şelalelere sahip bir yerdir.

Yine Kıbledağı kent ormanı ve camimiz var. Bin 130 metre yükseklikte yer alan Kıbledağı, çok stratejik bir tepedir. İsmini Güneysu'nun kıble istikametinde yer aldığı için Kıbledağı olarak almıştır. Kıbledağı'nda rahmetli Yusuf Yılmaz hoca tarafından yapılan bir mescit vardı. 2010 yılında bu bölgeye yol yapılmasının ardından cumhurbaşkanımız ile buraya çıkmıştık. Cumhurbaşkanımız ilk defa bu alana çıkıyordu ve bu mescidin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Hayırsever bir iş adamımız tarafından tüm masrafları karşılanarak çok güzel bir cami inşa edildi. Kıbledağı turizm açısından Güneysu'nun önemli mekanlarından birisi haline geldi.

Bir diğer turizm potansiyeline sahip olan yerimiz ise Handüzü yaylasıdır. Handüzü, Rize'nin en düz ve merkeze en yakın yaylasıdır. Yayla yolu tamamen asfaltlanmış durumda. Rize merkeze 35 kilometre uzaklıktaki bu yere araba ile yaklaşık 40 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. Handüzü yaylasında Doğu Koruma ve Milli Parklar bünyesinde 85 dönümlük günübirlik mesire alanı yaptık. Bu projemiz henüz hayata geçirilemedi. Önümüzdeki yıl Handüzü'ne yapılacak olan tesisleri ihale edip turizme kazandırmak istiyoruz.

YÖRESEL MİMARİYE UYGUN YENİLEME

Turan, ilçe merkezinde de yenileme çalışmaları yaptıklarını belirterek, bu çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

'Şehir merkezinde de altyapı çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm ilçe merkezinde yöresel mimariye uygun olarak cephe yenileme çalışmaları yaptık. Cadde ve sokak düzenlemelerini yapıyoruz. Güneysu turizme hazır. Bu çalışmaların ardından bölgemize turist gelmesini bekliyoruz.'

KAYMAKAM DÜZGÜN: GÜNEYSU BİZİM İÇİN CENNETTEN BİR PARÇADIR

Güneysu'yu huzur, mutluluk, saflık ve dinginlik kelimeleri ile ifade eden İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, 'Güneysu bizim için cennetten bir parçadır. Güneysu'ya henüz gelmeyenler, Türkiye'de bu kadar pırıl pırıl bir doğaya sahip bu coğrafyayı henüz keşfedememişlerdir. Burayı görmemek bence bir eksiklik. Güneysu'da tarihi, doğal ve turistik mekanlarımız mevcut. Bugün Kıbledağı camiinde bir sabah namazı kılmak veya akşam gün batımını oradan takip etmenin dünyada bir eşi ve benzeri olmadığını düşünüyorum. Yine Handüzü'nde sisli havada, bulutların üzerinde çay içmenin dünyada eşi olduğunu düşünmüyorum. Arapdüzü'nden bir tarafınızda şelale diğer tarafınızda çamlar ile beraber huzurlu bir doğa yürüyüşü yapma imkanına sahipsiniz.' diye konuştu.

'İLK FIRSATTA BURAYA YENİDEN GELECEKLER'

Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet! Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet!

Dünyada turizm konusunda son yıllarda 'saflık' ve 'dinginlik' temalarının trend olduğuna değinen Düzgün, 'Artık insanlar saflık ve dinginlik arayışlarındalar. Bu tür turizm bölgesi arayışları içerisinde olan yerli ve yabancı turistleri biz Güneysu'muza bekliyoruz. Turistleri misafir edebilmek adına gerekli olan bütün çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İlçemizi ziyarete gelen kişilere daha dolu zaman geçirtebilmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Buraya gelerek Güneysu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini gören hemşerilerimiz buradan çok memnun ayrılacaklardır ve ilk fırsatta buraya yeniden geleceklerdir. Bu noktada çok ciddi ve kapsamlı bir çalışmamız var.' dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ BURADAN KOPAMIYOR'

Düzgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ata toprağı' Güneysu'yu yılda en az 3-4 kez ziyaret ettiğini söylerek, 'Cumhurbaşkanımız ve onun gibi diğer hemşerilerimiz buradan kopamıyor zaten kopabilme imkanları da yok. Güneysu herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Gönlümüzü ve kalbimizi açtık, burayı ziyaret etmeye gelecek olan insanları bekliyoruz.' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi