Gürcistan`daki Türk Tutuklulara Bayram Ziyareti

Gürcistan`daki Türk Tutuklulara Bayram Ziyareti

  • 0
  • 0

Gürcistan Mağduru Aileler Derneği üyeleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla Gürcistan`ın Kutaisi beldesinde 2 Nolu Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Türkleri ziyaret ederek, bayramlaştı. 

Dernek Başkanı Nuriye Kaputoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla yetkililerle görüştüklerini ve gerekli izinleri alarak Gürcistan'ın Kutaisi beldesindeki 2 Nolu Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu 26 Türk vatandaşını üyelerle ziyaret ettiklerini bildirdi.

Dernek olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaputoğlu, "Cezaevinde bulunan mahkum Türk vatandaşlarımıza sürpriz yaparak bayramlaştık." dedi.

Mahkumlara baklava ve çikolata götürdüklerini söyleyen Kaputoğlu, sorunlarını dinleyerek cezaevi yönetimine ilettiklerini belirtti.

Kaputoğlu, şunları kaydetti: "Burası bir cezaevi. Sorunlar hep aynı. Uzakta ve yabancı bir ülkede olmak bunlar bir sorun. Cezaevi müdürü ile görüştük. Bazı sorunların çözülmesi gerektiğini kendisine ilettik. Buradaki insanların ne kadar suçlu olsa da bir misafir olduğunu söyledik. Kendilerinde bir misafir gibi ilgilenip ellerinden geleni yapacaklarını bize söylediler. Devamlı irtibat halinde olacağız. İnşallah dernek olarak daha güzel şeyler yapacağız." 

Gürcistan ile daha çok güzel çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kaputoğlu, "Gürcistan'da toplam 45 tutuklu Türk vatandaşımız var. Kutaisi beldesinde bulunan 26 vatandaşımızı ziyaret edebildik. Diğer cezaevinde de vatandaşlarımız vardı. İnşallah başka bir bayramda onları da ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Cezaevi ziyaretinde tek tek mahkumları dinlediklerini kaydeden Kaputoğlu, şunları söyledi:"Genelde şikayetler hep aynı. Buralar cezaevi, tabii ki de baba ocağı değil. Dünyada en kıymetli varlık insandır. İnsanlarımız cezaevinde bile olsa insanca yaşama hakkına sahiptir. En iyi şartlarda yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'de tutuklu bulunan Gürcistan vatandaşlarını dertlerini de dinlemeye çalışıyoruz. Biz dost ve akrabalık bağı olan iki ülkeyiz." 

Haber :

Rize'nin tescilli lezzetlerinden 'Enişte Lokumu'nun diğer adı nedir?

Yorum Yap