Ziyaret için bir araya gelen Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Güneysu'da faaliyet gösteren Kur'an Kursu'nda 1990-1998 yılları arasında eğitim görmüş, hafız gurubu 4 Kasım 2016 Cuma akşamı 65 yaşında olan hocaları Hafız Mehmet Peçe hocaefendiyi yaşadığı Rize-Merkez Portakallık mahallesindeki evinde ziyaret ettiler.

Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu

30 yıl öncesinin hafız adayı genç öğrenciler anılarını tazelerken aynı zamanda hocalarına olan vefalarını da gösterdiler. Mehmet Peçe hocaefendinin yetiştirdiği hafızlar bir araya gelerek, sohbet ve ikramların ardından Kur'an-ı Kerim okuyarak adeta hocalarından tekrar icazet talep ettiler.

Güneysu'da çocuk yaşta hafız olan ve kur'an kurslarında 47 yıl öğretmenlik, camilerde imamlık ve müezzinlik yapan 65 yaşındaki Hafız Mehmet Peçe hocaefendi, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye devam ediyor. Bugüne kadar 250 hafız yetiştiren mehmet hoca efendi, ömrü yettiğince, sağlığı yettiğince yine Kur'an kursu'nda gönüllü eğitim vermeye devam etmek istiyor.

Ziyarette konuşan Günhafder Başkanı Mustekim Kaba; Müntesibi olmaktan büyük bir şeref duyduğumuz İslam'ın mukaddes kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Allah katından insanlığa sunulan büyük bir lütuf ve aynı zamanda hidayet kaynağıdır. 'Kur'an'ı biz indirdik; onu koruyacak olan da biziz' diyen Allahu Teal on dört asırdır Kur'anın tek harfine dahi dokunulmasına müsade etmemiştir. Kur'anın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü vardır. Kur'anın eşsiz sedası ve manasının nesillerden nesillere aktarılmasında büyük emeği olan hafızlar bir anlamda Kur'anın hamisidirler. Bu yüzden Hafızlar; yaşayan ve yürüyen Kur'an olarak nitelendirilmişlerdir. '

Kaba, 'Bizimde bugün imamlık vazifesini yürütmemizin yegane müsebbibi en büyük destekçimiz hafız Mehmet hocamızın üstün gayret ve çabasıdır. Allah c.c. kendisinden razı olsun.' dedi.

Duygusal anların yaşandığı, hatıraların yad edildiği etkinlik Mehmet Peçe hocaefendinin öğrencilerine hayır duaları ve öğrencilerinin birbirleriyle ve hocalarıyla helalleşmeleriyle ve hediye takdimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi