Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

RİZE'NİN ATIK SU ARITMA TESİSİ İHTİYAÇLARI GİDERİLMİŞ OLACAK…
Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansman sağlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projeler kapsamında Rize Belediyesi için 'Entegre su projeleri' hazırlanmasına karar verilmişti. Söz konusu proje ile; Rize Belediyesinin içme suyu ve atıksu konusundaki altyapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmaktadır.

PROJE RİZE'DE NEYİ HEDEFLİYOR…
Rize'de, atık suların çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını, Su kalitesini, Canlı yaşamı, Görsel olumsuzluklar ve bölge halkı üzerindeki olumsuz etkileri de göz önüne alındığında atık suların ilgili mevzuatlara uygun bir kanalizasyon sistemi ile toplanıp, yine uygun deşarj standartlarını sağlayacak bir atık su arıtma sisteminde arıtıldıktan sonra deşarj edilmesini.

NE ZAMAN BAŞLAYIP BİTECEK, KAÇ YIL HİZMET VERECEK…
Proje kapsamında yapılması planlanan atık su arıtma tesisi iki kademeli olarak tasarlanacak. 2018 yılı Nisan ayında başlanılması ve atık su arıtma tesisinin inşaat aşamasının 2020 yılında tamamlanacak. Bu kapsamda atık su arıtma tesisinin 1. Kademesinin 2032 yılına kadar hizmet vermesi ve daha sonra 2. Kademenin de tamamlanarak atık su arıtma tesisinin her iki kademesinin 2047 yılına kadar hizmet verecek.
Toplantıya; Rize Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen'in yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürülüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü, CDM Smith Müşavir, Almer proje yetkilileri Muhtarlar, Daire amirleri, Kurum müdürleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi