DKMP 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Rize Şubesi sorumluluk alanında bulunan 'Handüzü Tabiat Parkı'daki alan düzenleme çalışmaları hızla sürüyor. Bölge Müdürü Ahmet Usta, beraberindeki teknik personel ile birlikte yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek DKMP Rize Şube Müdürü Miktat Özyanık'tan ve ilgililerden bilgi aldı.

'Handüzü Tabiat Parkı', Rize'nin Güneysu İlçesi, Başköy ve Çamlıca Köyü, Asmalı Irmak Köyü, Kıbledağı Köyü Handüzü Mevkiinde yer almaktadır. Alanın kuzey girişinde bulunan Arapdüzü mevkiinde bir taraftan çıplak gözle Karadeniz'in eşsiz manzarasını seyrederken diğer taraftan alanın görsel değerlerinden biri olan şelaleyi seyretmek mümkün. Bölge sahip olduğu şelale, bakir ve tabii manzara güzellikleri ile açık hava rekreasyon faaliyetleri için zengin bir potansiyele sahip. Doğa yürüyüşü, foto safari, günübirlik kullanım gibi çeşitli aktivitelerin birlikte yapılabileceği bir alan. Manzara seyir noktaları ile günübirlik kullanım alanlarının planlanması ile Rize Halkının rekreasyon ihtiyacına da önemli ölçüde cevap verecektir. Handüzü Tabiat Parkı 445 hektar büyüklüğe sahip.

Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi

Çalışmaların tamamlanması ile turizme açılacak tabiat parkında konaklama, yeme içme, ibadet yeri, kamp alanları ve piknik bölümleri gibi ihtiyaçlar karşılanmış olacak.

Editör: Haber Merkezi