Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi

İl Sağlık Müdürlüğü bunun üzerine kapalı köy yollarında mahsur kalan hastaların mağdur olmaması için çalışma başlattı.
İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonunda öncelikli hastalar kar ambulansları ile tedavi amaçlı sağlık kurumlarına ulaştırılması gereken onkoloji, diyaliz ve yatalak hastalar ise Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmetindeki arazi tipi araçlarının yanı sıra Rize Arama Kurtarma Ekibinde (RİKE) gönüllü off road kulüplerinin 4x4 arazi tipi araçlarıyla hastanelere ulaştırılıyor.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, gerek acil sağlık hizmetlerinin sunumunda eksiklik olmaması, gerekse gebe ve diyaliz hastalarının kar yağışından mağdur olmamaları için tüm 112 birimlerinin gece gündüz çalıştığını belirtti.


Yardım talebinin çok olması nedeniyle Valiliğimiz koordinasyonunda Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmetindeki arazi tipi araçları da Sağlık Müdürlüğü bünyesine aldıklarını ifade eden Tepe, 'Şüphe yok ki bu hususta en takdire şayan davranışı arazi tipi aracı olan vatandaşlarımızdan gördük. Bizlere başvurarak araçlarını tamamen gönüllük esasına göre bizlerin koordinasyonunda hastalar için seferber etmek istediler' dedi.

Tepe, 'Acil sağlık hizmeti sunan 112 personellerimiz gibi insanüstü gayret ve çaba sarf eden bu gönüllü arkadaşlarımıza vatandaşlarımız adına ne kadar teşekkür etsek azdır' diye belirtti.

Bu süreçte bize yardımcı ve destek olan kurumlar hakkında da bilgi veren Tepe, şöyle devam etti:
Orman ve Su İşleri Müdürlüğünde şoför olarak görevli Dursun Ali Mengel, İsmail Uzun, Savaş Kaya ve Fatih Yıldız, Milli Parklar Bölge Müdürlüğünde görevli Rahman Kandemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Murat Aksu ve Halil Ocak, Çayeli Offroad Spor Kulübünde görevli Osman Fil ve Süleyman Namlıkaz, Ardeşen Offroad Spor Kulbünde görevli Kadir Küçükaydın ile hastalara kısa sürede ulaşmak için yol açma çalışmalarını koordine eden ve öncelik gösteren İl Özel İdaresi görevlisi Hamit Uzun ve Bayram Çapoğlu, İyidere ve Derepazarı Şantiye Şefi Memiş Kocapir, Rize Belediyesi görevlisi Kamil Özkan ve Pazar Orman İşletme Şefi görevli Arif Altuncu hastalarımız ulaşmak ve nakillerini sağlamak için gösterdikleri özverili ve takdire şayan çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum' Tepe, vatandaşlardan, köy yollarının erken açılması için acil olmayan vakalarla ilgili 112 Acil Servis'i gereksiz meşgul etmemelerini de istedi.

Çayeli Offroad Spor Kulübünde görevli Osman Fil ise Valilik bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ulaşılamayan köylere çıktıklarını kaydederek, 'Kar yağışı başladığı günden beri 112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Off-road araçlarımızı zevk için kırmaktansa vatandaşlarımıza hizmet yolunda kullanıyoruz. ' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi