Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı yatırımının bir an önce hızlandırılması ve tamamlanması noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekli talimatı verdiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ile beraber Singapur ve Vietnam'a 39 yıl sonra Başbakan düzeyindeki ilk ziyarette eşlik eden Rize Milletvekili Hasan Karal'a yurt dışını ziyaretlerinde ki izlenimlerini sorduk.

Başbakan'ımızla Singapur ve Vietnam'da çok önemli temasları olduğunu ifade eden Rize Milletvekili Hasan Karal, 'Özellikle Singapur son yıllarda ekonomik anlamda çok ciddi mesafe kat etmiş bir ülke. 1960'lı yılların ortalarında kurulmuş olmasına rağmen ve o zaman kişi başı milli gelir 300 dolar olan bir ülkeydi. Bugün ise kişi başına milli geliri 53 Bin dolara çıkarmış bir ülke. Kent ülkesi, Çayeli ilçemiz kadar bir ülke. 700 kilometrekarelik bir alan içerisinde 5,5 Milyon insanı barındırabiliyor. Dünyanın en büyük kimyasal tesislerini kuran bir ülke. Dolayısıyla Türkiye'nin Singapur'dan öğreneceği bazı şeyleri gördük. Ticari ilişkilerimizi güçlendirme adına çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Deniz ticaretinin geliştirilmesi noktasında verimli toplantılar yapıldı. Oradan Vietnam'a geçtik. Kamuoyu tarafından bilinen bir ülke değil. Amerikan savaşıyla zihinlerimizden daha çok yer alan bir ülkedir Vietnam. 93 Milyon nüfusuyla fakir bir ülke; ama son yıllarda gelişmekte olan ülkeler sıralamasında yerini almış bir ülke. Çok hızlı bir şekilde ekonomisini büyüten bir ülke olan Vietnam ile ticari anlamda işbirliğimiz açısından faydalı bir ziyaret yaptık. İlk defa bir Türk Başbakan'ı Vietnam'ı ziyaret etti. Vietnam'ın üst düzey yöneticilerden birinin sözü beni çok duygulandırdı. 'Eğer Dünya Tek Bir Devlet Olsaydı İstanbul Başkent Olurdu' sözü biziçok duygulandırdı, onurlandırdı. Dış dünyanın bize bakışını bu söz çok güzel bir şekilde anlatıyor' diye konuştu.

RİZE'DE DEVAM EDEN PROJELER DE SON DURUM NEDİR?
Rize Havalimanı yatırımının bir an önce hızlandırılması ve tamamlanması noktasında Cumhurbaşkanımızın Rize'ye son ziyaretinde telkinleri olduğunu belirten Milletvekili Karal; 'Cumhurbaşkanımız bu yatırıma çok önem veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili çok teferruatlı brifing aldı. Rize Havalimanı Rize'mizin en önemli bir projelerinden bir tanesidir. Havalimanının etrafında dolgularla alan kazanılması hedefleniyor ve orta vadede kazanılacak alan üzerinde bazı turizm yatırımlarının yapılması öngörüsünden yola çıkılarak Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı talimatları oldu. Ayder Yaylası dünyaca ünlü bir turizm merkezimizdir; fakat kendi ellerimizle mahvettik, kirlettik. Tekrar turizmin cazibe merkezi haline getirilmesi için cesur bir şekilde duruş göstermemiz lazım. Bu duruşu ortaya koyarken vatandaşlarımızı da mağdur etmememiz lazım. Rize'de Ayder Yaylası, Trabzon'da Uzungöl beraber ele alınan bir projedir. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok hassas ve talimatlarını bizler de takip ediyoruz. 3 bakanlığımız projeyi takip ediyor. Ayder'de modern yayla projesi düşünülüyor. Bu anlamda Dünyada Davos örnek gösteriliyor. Ayder'imiz coğrafik ve ulaşım açısından Davos gibi yerleri geçecek bir bölgemizdir; ama maalesef yılların getirmiş olduğu ihmallerle beraber Ayder'imizi mahvetmişiz. İnşallah ideal, arzulanan yayla görüntüsüne kavuşturacağız. Rize'de iş yapmak kolay değil; çünkü arazi problemleriz var. Siz bir projeyi gerçekleştirme adına istimlak çalışmalarına başladığınızda Rize'de kıyamet kopuyor. Vatandaşlarımızın da haklı olduğu yerler de var. Siz halkın evine ve işyerine dokunduğunuzda onun gözünde yatırımın büyüklüğü dikkate alınmıyor. Havalimanının yapılması için ciddi anlamda dolguya ihtiyaç var. Elbette belli kayalıklar temizlenip koparılacak. 100 milyon metreküp taş lazım. Belli yerler belirlendi. Elbette bazı vatandaşlarımızın hassasiyetleri gündeme geldi. İnanıyorum ki taş tedariki noktasında ortaya konan hassasiyetler çözüme kavuşturulacaktır' ifadelerine yer verdi.

BELEDİYELERİMİZİN REHABİLİTE EDİLİP 2019'A HAZIR HALE GETİRİLMESİ LAZIM
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mental yorgunluk söylemi ardından parti il ve ilçe kongreleri başladı. Rize'de ne gibi değişiklikler olacak sorumuz üzerine Karal; 'Azimli ve kararlı çalışma ortaya koymamız lazım. Açık söylemek gerekirse kurucu ayarlarımıza geri dönmemiz gerekiyor. Teşkilat olarak topyekûn silkelenmemiz gerekiyor. Vatandaşımızın daha çok gönlüne dokunan siyaset anlayışımızı ortaya koymamız lazım. Şuanda vatandaşımızın bizden beklentisi budur. İnşallah bunu başarabildiğimiz oranda yüzde 60'ları yakalayabiliriz. Bunun içinde çok ciddi mücadele ortaya konuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşa dokunma konusunu çok önemsiyor. Bizler de yerelde zaten elimizden geldiğince vatandaşımızla beraber olma noktasında azami gayret gösteriyoruz. Belediyelerimizin durumu genel merkezimiz tarafından masaya yatırılıyor. Halkla ilişkileri zayıf olan, halkın taleplerine yeterince cevap veremeyen belediyelerimizin durumu araştırılıyor, anketler yapılıyor. Dolayısıyla hizmet üretebilme ve halka dokunabilme noktasında zafiyet içerisinde olan maalesef belediyelerimiz var. Bu belediyelerimizin rehabilite edilip 2019'a hazır hale getirilmesi lazım. Vatandaşla şaka olmaz, hem destekler hem de yerden yere vurur. İnanıyorum ki sokağın dedikodularına inanarak yapılan siyaset anlayışı yerine sokağın gündemini belirme noktasında aktif rol almaya çalışan siyaset anlayışı ortaya koyarız' diye konuştu.

Seyir Halindeki Araç Alevlere Teslim Oldu Seyir Halindeki Araç Alevlere Teslim Oldu


Editör: Haber Merkezi