Rize`nin İkizdere ilçesinde bulunan Cimil Yaylası Başköy'de yaz ayları ikamet eden Murat Aşar, yıllardır büyük şehirlerin koşturmasından yorulduğunu belirterek 'Artık güzel memleketimde sessiz huzurlu bir hayat sürmek istiyorum. Bunun için Cimil Yaylasında Seldarlar Köşk isimli bir ev yaptım' dedi. Rize'nin İkizdere ilçesi Cimil yaylasında ahşaptan yaptığı konakta yaz aylarını geçiren 54 yaşındaki Murat Kumbasar, 'Yıllardır İstanbul'da fırıncılık yapıyorum. 30 yıldır memleket özlemini artık geride bırakıp baba dede topraklarında yaşlanmak en büyük hedefim. Hep hayalim olan bir şeydi köyüme gelip bir ev yapmak. Bu çok şükür bize nasip oldu. Tamamı kendi projem olan bu evi yaylada yaptım.

Birkaç düzenlemem daha var. Ardından şu an olduğu gibi tüm arkadaşlarımı dostlarımı burada ağırlamak istiyorum. Ahşapla modern ustalığı birleştirerek Amerikan filmlerinden esinlenerek bir çalışma içinde olduk. Artık etrafı çitlerle çevrili bir köşkümüz var. Köşkümüzde elektriği güneş enerjisi ile az da olsa karşılıyoruz. Fakat elektrik önemli bir ihtiyacımız. Yetkililerden elektriğin bölgemize ulaştırılması noktasında yardımlarını bekliyorum' diyerek ilgililere seslendi.

Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler

YAYLADA HİÇ BİR SORUNUM YOK
İnşaat aşamasında çok zorluklar çektiğini belirten Aşar, 'İlçe merkezine yaklaşık 50 dakikalık bir mesafede olan yerimize malzeme getirme noktasında çok sıkıntılar çektik. Yayla yolu fena değil fakat uzak olması malzemenin ağır olması nakliye konusunda bizi biraz yordu. İyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Yaylada 2 saat uyku merkezi yerlerde ki 8 saat uykuya bedel. Bol oksijen temiz hava ve sessiz sakin bir ortam. Yazları da olsa araç sesi, eksoz dumanı, görüntü ve ses kirliliği, trafik sorunu, karmaşık koşturmaca şehir yaşantısından uzak olmak o kadar keyif verici ki bunu anlatmak mümkün değil ancak yaşayarak görebilirsiniz' diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi