TFF Başkanlığına Rizeli Aday TFF Başkanlığına Rizeli Aday

Kadın Milli Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup 5. maçında yarın Rize'de Danimarka'yı ağırlayacak.
Rize Yenişehir Spor Salonu'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, İtalyan hakem çifti Roberto Scevola ve Tal Alperan yönetecek.

Danimarka, 8 puanla grupta lider durumda bulunurken, milli takım, 2 puanla üçüncü sırada yer alıyor.
Türkiye, Danimarka ile tarihinde 6. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 5 karşılaşmada milliler, rakibine karşı bir galibiyet, 4 mağlubiyet aldı.


Maç öncesi Rize'de kamp yapan milli takıma desteğinden dolayı milli takım oyuncuları ve teknik direktörü Hikmet Vurgun, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'e forma hediye ettiler.


'BİR İLKİ BAŞARMAK İSTİYORUZ'
Maç öncesi Rize'de açıklama yapan Hentbol Milli Takımı Teknik Patronu Hikmet Vurgun, Rize'de ikinci kez bir hentbol milli takım müsabakası oynanacağı ifade ederek, 'İki yıl Rize'de çok güzel günler geçirdim. Ardeşen GSK ile başarılar elde ettik. Bunda en çok taraftarımızın katkısı oldu. Şimdi Rize'de önemli bir maça çıkacağız. Bir ilki başarmak istiyoruz. Grubumuzda; Rusya, Danimarka ve Portekiz bulunuyor. Grubumuzdaki en güçlü rakibimiz olan Danimarka ile Çarşamba günü saat 20.00'da Rize'de karşılaşacağız. Bu müsabaka da galip gelirsek grupta ki başarılı 3. takım olarak şampiyonaya gitmeye hak kazanacağız. Bu bizim için bir ilk olacak. Bu nedenle bu maç bizim ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Rakibimiz her ne kadar güçlü olsa da bu müsabakada avantajlı olduğumuz yönler var.Gurubumuzda en iyi üçüncü olarak çıkma şansımız yüksek. Rize'de taraftarımızın desteği ile kazanarak en iyi üçüncü olarak İsveç'te yapılacak şampiyonaya katılmak istiyoruz' diye konuştu.

MAÇ ÜCRETSİZ SEYREDİLECEK
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada, 1 Haziran Çarşamba Günü saat 20.00'de Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu'nda oynanacak müsabakanın biletsiz ve ücretsiz olduğunu belirterek tüm sporseverleri maçı izlemeye davet etti.

Öte yandan maçı izleyecek taraftara Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından Türk Bayrağı da hediye edileceği duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi