Hayvan sevgisi sınır tanımadı

Hayvan sevgisi sınır tanımadı

  • 0
  • 0

Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ile Sinop Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen "Sınırların Ötesine Geç" projesi kapsamında kente gelen 2 İspanyol ile 1 Portekizli veteriner, gönüllü olarak hayvanların bakımını yapıyor.

Veterinerler İspanyol Carla Busto Ovies ve Andrea Liethof Sanchez ile Portekizli Maria Loureiro, bakımevi veterineri Volkan Tuncay önderliğinde gerçekleştirilen ameliyatlara da katılıyor. 

Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ile Sinop Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen "Sınırların Ötesine Geç" projesi kapsamında kente gelen 2 İspanyol ile 1 Portekizli veteriner, gönüllü olarak hayvanların bakımını yapıyor.

Sinop Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tülay Sevgi Erşahin Can Dostları Bakımevi`ndeki köpeklerle ilgilenen veterinerler İspanyol Carla Busto Ovies ve Andrea Liethof Sanchez ile Portekizli Maria Loureiro, bakımevi veterineri Volkan Tuncay önderliğinde gerçekleştirilen ameliyatlara da katılıyor.

Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Deneği Yönetim Kurulu üyesi ve proje koordinatörü İrem Ebru Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Gönüllü Hizmeti Geliştirme Programı çerçevesinde hazırladıkları projenin Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul gördüğünü söyledi.

Projelerinin hayata geçmesinin ardından dünyanın farklı ülkelerindeki veterinerlerle iletişime geçtiklerini belirten Kuru, bu kapsamda İspanya`dan 2, Portekiz`den de 1 kişinin kente geldiğini ve gönüllü çalışmaya başladıklarını anlattı.

Tecrübeli veterinerler yetiştirerek daha çok hayvana ulaşabilmeyi amaçladıklarına dikkati çeken Kuru, "Arkadaşlarımıza ücret ödemiyoruz. Sadece proje bütçemizden konaklama ve yeme içme ihtiyaçlarını gideriyoruz. Projemiz Türkiye`de bu alanda ilk ve tek. Biz hayvanlara yönelik bu tür projelerin çoğalmasını istiyoruz. Yapmak isteyen arkadaşlarımız bizden bilgi alabilirler." dedi.

- "Türkiye`nin dışarıda anlatıldığı gibi olmadığını gördüm"

İspanyol veteriner Sanchez, ilanı sosyal medyada görerek projeye başvurduğunu ifade etti.

Küçük yaşlardan bu yana hayvanlara karşı sevgi beslediğine işaret eden Sanchez, Sinop`a gelerek hayvanlara yardımcı olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Sanchez, yurt dışında Türkiye`nin farklı şekilde anlatıldığını söyleyerek "Buraya geldiğimde Türkiye`nin dışarıda anlatıldığı gibi olmadığını gördüm. Burayı çok sevdim. Zaten hayvanları çok seviyorum. İşimi tamamladıktan sonra Türkiye`den güzel duygularla ayrılacağım." dedi.

Portekizli veteriner Loureiro de hayvanlara karşı hem sevgi hem de saygı duyduğunu, Sinop`ta çalışmanın kendisi açısından farklı bir deneyim olduğunu vurguladı.

İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakları olduğuna dikkati çeken Loureiro, bu tür projelerin hayvanların geleceği adına önem taşıdığını söyledi.

- "Arkadaşlarımız hayvanları çok sevdikleri için buradalar"

Bakımevi veterineri Tuncay da meslektaşlarının hiçbir ücret almadan hayvanlara bakmalarının kendilerini gururlandırdığını ve duygulandırdığını dile getirdi.

Türkiye`de veteriner hekimliğin son yıllarda çok geliştiğinin altını çizen Tuncay, hayvan barınaklarındaki çalışma şartlarının zor olduğunu anlattı.

Meslektaşlarının da zor çalışma şartlarını bilerek Türkiye`ye geldiğini kaydeden Tuncay, "Bu arkadaşlarımız hayvanları çok sevdikleri için buradalar. Hiçbir maddi beklenti olmadan dünyanın bir tarafına gidip orada hayvanları ameliyat ediyor, temizliklerini yapıyorsunuz. Hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haber :

1939 yılında Rize'den ilk olarak hangi şehir ile telefon görüşmesi yapılmıştır?

Yorum Yap