Bir tarafta geçtiğimiz sezon Süper Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor, diğer tarafta uzun yıllardır süper lige hasret olan Manisaspor. Bu iki takım bugün ÇAYKUR DİDİ Stadyumunda karşılaşacak. Sezona Hikmet Karaman yönetiminde kadrosunu koruyarak giren Rizespor, sezonun ilk maçında taraftarlarına galibiyet hediye etmek istiyor. Sait Karafırtınalar yönetimindeki Manisaspor ise deplasmanda 3 puan alarak güzel bir başlangıç yapmak istiyor.
İki takım arasında oynanacak karşılaşmayı Mustafa Öğretmenoğlu'nun yönetecek. 12 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak karşılaşma beIN MAX 1'den (81. kanal) canlı olarak ekranlara gelecek.

RİZESPOR KADROSUNU KORUMAYI BAŞARDI
Kadrosunda Léonard Kweuke, Süleyman Koç, Oğulcan Çağlayan, Davide Petrucci, Robin Yalçın gibi önemli isimleri bulunduran Çaykur Rizespor oyuncularını takımda tutmayı başardı. Özellikle Kweuke'nin takımdaki geleceği merak konusuydu. Bir çok takımın transfer listesinde bulunan forvet oyuncusu Kweuke tekrardan Rizespor'u Süper Lig'e çıkarmaya çalışacak.

MANİSA TRANSFER YASAĞINI KAFAYA TAKMIYOR
TFF 1'inci Lig'in ilk haftasında Çaykur Rizespor ile cumartesi günü deplasmanda karşı karşıya gelecek Manisaspor'un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, transfer yasağını kafaya takmadıklarını söyledi. Tamamen maça odaklandıklarını dile getiren Karafırtınalar, 'Ligin başlamasıyla birlikte sıkıntıları bir kenara atıp, sadece futbola odaklanacağız. Transfer yasağı ile ilgili gelişmeler bizi ilgilendirmiyor, çünkü bu konuda yapacak bir şey yok. Her türlü zorluğa rağmen ne kadar güçlü bir takım olduğumuzu kanıtlayacağız' dedi.

MANİSA'DA İSMAİL AFFEDİLDİ
Manisaspor'da, Çaykur Rizespor ile oynanacak sezonun ilk maç için geri sayım başlarken adı teşvik prim dedikodularına karıştığı için yönetim tarafından kadro dışı bırakılan İsmail Haktan affedilerek takıma döndü. Antrenmanlarda son derece hırslı görünen tecrübeli futbolcunun kadroda yer alıp almayacağı teknik direktörün değerlendirmesine göre belli olacak.

4 YENİ İSİM
Çaykur Rizespor'un bir çok yabancısı ile yollarını ayırırken; Mehmet Uslu, Braian Samudio, Mauricio Ramos ve Cihan Topaloğlu'nu kadrosuna kattı. Rizespor kiralık olarak giden ve bu sezon yeniden kadrosuna dahil olan Muhammet Emin Balcılar, Furkan Safi, Oğuzhan Malci, Mert Kuleli, Ufuk Buncukcu, Ozan Papaker gibi genç isimlerden yararlanacak.

Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı

GENÇ İSİMLERİ KADROSUNA KATTI
Manisaspor ise bu sezon; Çaykur Rizespor'dan Iyayi Atiemwen'i kiraladı. Ayrıca; Abdulkadir Korkut, Axel Meye, Emrullah Şalk, Zahit Fındık, Emir Halilovic, Mustafa Sevgi, Berkay Samancı, Göktuğ Bakırbaş, Abdurrahman Kuyucu, Atilla Erel, Akın Açık , Mehmet Enes Sığırcı, Hikmet Balioğlu, Gökdeniz Varol ve Oğuzhan Palaz'ı kadrosuna kattı.

RİZE'DE 14. RANDEVU
Çaykur Rizespor ile Manisaspor, ÇAYKUR Didi Stadı'nda yapacakları maçla 14. kez karşı karşıya gelecek.
İki takım arasında 1978-79 sezonunda başlayan rekabette oynanan 13 maçta Manisaspor'un 5 yeşil mavililerin 4 galibiyeti bulunuyor. 4 maçtan ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar.

Ege temsilcisi ve Karadeniz temsilcisi 1978-79 sezonunda Türkiye Kupası 4. turunda eşleşmiş Rize'de oynanması gereken maça Manisaspor'un gelmemesi sonrası, Rizespor hükmen 3-0 bu maçta galip sayılmıştı. İki ekip en son 2012-13 sezonunda karşı karşıya geldi. Manisa'da oynanan ilk maç ev sahibi takım 2-0 kazanırken Rize'de oynanan maç ise 1-1 berabere tamamlanmıştı.
Oynanan toplam 13 maçta Çaykur Rizespor 17 gol kaydederken, Manisa takımı ise 18 golle rakip kaleleri havalandırdı.

Editör: Haber Merkezi