Yazıcı: Aday Belirlemede Asla Adam Kayırma Olmaz Yazıcı: Aday Belirlemede Asla Adam Kayırma Olmaz

Güneysu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2016-2017 öğretim yılında açılan kurslarda hazırlanan ürünlerin yıl sonu sergisi yapıldı.
Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğü Binasında yapılan toplantıya Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Rize İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Necmettin Yavaşi, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, urum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

NÜFUSUN YÜZDE 16'SINDAN KURSLARA KATILIM
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenin, açılış konuşmasını yapan Güneysu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Yığcı yaptığı konuşmada 'Yıl sonu sergimizde çeşitli kurslarımızdan gösteriler ve atölye çalışmalarımız sergiledik. Sergimizde emeği olan başta öğretmenlerimize ve açılış törenimize gelen siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl 172 kurs açtık.

2 bin 168 kursiyere Bakır İşlemeciliğinden Osmanlıcaya kadar çeşitli dallarda eğitimler verdi. İlçemizin nüfusuna bakıldığında bu rakam yüzde 16 gibi bir rakama denk geliyor. Bu önemli bir orandır. Türkiye ortalamasının iki katıdır. Gelecek yıl ise bu rakamı yüzde 20'lere çıkartmak istiyoruz' diye konuştu.

15 BAYAN OKUM YAZMA ÖĞRENDİ
Öne çıkan kursların Bakır İşlemeciliği, Kutu İmalatı ve Ahşapla Bakır İşlemeciliği olduğunu ifade eden Yığcı; 'Ayrıca Feretiko (Rize Bezi) kursu, ebru sanatı kursu, Osmanlıca kurslarımız, spor kursları ve çocuk gelişimi kurslarımıza da çok yoğun ilgi görmüştür. Bu sezon bir çok halk eğitim merkezi kursiyer ve hoca bulamadığından açılmayan okuma yazma kursunu biz başarılı bir şekilde tamamlayarak 15 bayana okuma yazma öğretip diplomalarını verdik. İlçemizde okuma yazma oranı yüzde 99 iken bu eğitimlerle bu sayıyı da yüzde 100'e çıkartmış olduk. Genelde kurslarımıza ev hanımlarının katıldığını söyleyebiliriz. Fakat çeşitli meslek guruplarında çalışan kişilerde verdiğimiz eğitimlerden faydalanmıştır. Örneğin aşçılık kurslarımıza imam arkadaşlarımızın oldukça ilgisi olmuştur' ifadelerine yer verdi.

HER YIL MERKEZİN ÇITASI YÜKSELİYOR
Açılışta söz alan Rize Vali Yardımcısı ve Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu'da halk eğitim müdürlüğünün faaliyetlerinin oldukça fazla olduğunu ifade ederek; 'Daha önce çalıştığımız yerlere nazaran ilçemizde halk eğitim merkezimiz çok faal çalışmalar yapmaktadır. Vatandaşlarımızın ilgisi de üst düzeydedir.



Güneysu Halk Eğitim Merkezi işleyen bir fabrika gibi çalışmaktadır. Gerek bakır işlemeciliği konusunda gerekse feretiko bezi konusunda önemli sayıda üretim yapmaktadır. Bu merkez bizim başımızı eğdirmeyen yüzümüzü ağartan bir tesis. Burada çok ciddi emekler, göz nurları var. Burada idarecilerimiz, kursiyerlerimiz, geçmişte bu merkeze emek vermiş Kaymakamımız Gökmen Çiçek, Belediye Başkanımız Halil Turan ve eski başkanımız Ahmet Minder bu vesile ile isimlerini sayamadığımız herkesi tebrik ediyorum. Her yıl merkezimizin çıtası biraz daha yükselmiştir. Bu yükselme devam edecektir. Bu sergiler il genelinde dönüşümlü olarak açılıyor. Bugün göreceğimiz ürünlerin kat ve kat fazlasını kursiyerlerimiz ürettiler. Bunlar birer numunedir. Bu ürünler kıymetlidir, değerlidir, el emeğidir göz nurudur. Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu. Program sertifika töreni ile devam ederken Halk Eğitimi Kursiyerlerine belgelerini; Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ve Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy verdi.



Sertifika töreninin ardından yıl sonu sergisi ve öğrenme şenliği etkinliklerinin açılış kurdelesi kesilerek sergideki el emeği göz nuru ürünlerin yapılışı hakkında bilgiler alındı. Spor alanında aikido takımı katılımcılara bir gösteri sundu. Etkinlik, stantlarda sergilenen diğer eserlerin gezilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi