İstanbul'a bisikletle yola çıkan biri kadın 5 İranlı turist, Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde bulunan Tarihi Han'ı ziyaret etti.

İran'ın Şiraz şehrinde elektrik mühendisi olarak çalışan Ali Reza Mahodian (31), 12 gün önce İran'dan arkadaşları televizyon muhabiri Amir Sedayat (28), Laborant Mustafa Azari (28), tren istasyonu çalışanı Musa Nikookallam (34) ve bayan arkadaşı seyahat uzmanı Meryem Tayarani (28) ile İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi.

Meryem Tayarani ise, Ermenistan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıklarını belirterek, Rize, Trabzon, Samsun, Sinop üzerinden 2 bin 300 kilometre pedal çevirdikten sonra Hanönü ilçesine ulaştıklarını kaydetti.

Tarihi Han'ı ziyaret ettiklerini ifade eden Tayarani, hanın daha önce kervansaray olarak hizmet vermesinin dikkatlerini çektiğini belirtti.

Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Karabük, Safranbolu, Bartın, Zonguldak sahil yolunu takip ederek İstanbul'a ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Tayarani, İstanbul'da bir süre gezdikten sonra uçakla İran'a döneceklerini söyledi.

İlçede bir süre dinlenen turistler, alışveriş yaptıktan sonra Hanönü'den ayrıldı.​

Editör: Haber Merkezi