Rize`nin Güneysu ilçesinde 3 yılını tamamlayan Baydaş, 2014 Ağustos ayında Elazığ Vali Yardımcısıyken İçişleri Bakanlığının Kaymakamlar Kararnamesi ile Güneysu Kaymakamlığına atmıştı.

Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda yapılan toplantıya, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN İLÇESİNE HİZMET ETMEK ŞEREFTİ
Veda toplantısını organize eden ve katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerine başlayan Güneysu Kaymakamı ve Rize Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, 'Duygulu olduğum için konuşmaya çok mecalim yok. Üç yıldır çalıştığım dostlarımdan güzel ilçemizden ayrılıyorum. İş yaparken kızdığımız kırdığımız oluyor. İsteyerek kimseyi kırmak istemem. İstemeden kırdığım varsa herkes hakkını helal etsin. Son bir yıldır görevlendirme ile Vali Yardımcılığı görevini yürüttüm. Orada da çok güzel dostluklarımız ve çalışmalarımız oldu. Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada bizi anlattılar. Bizim zaten tek gayemiz vatandaşlarımıza dolayısıyla ülkemize hizmetti. Bunu inşallah başarmışızdır. Güneysu'da taş üzerine taş koymuşsak bu hepimizin başarısıdır. Güzel bir çalışma ortamımız vardı. Bütün çalışma ekibime çok teşekkür ediyorum. Güneysu'da hizmet eden çok güzel bir vakfımız var. Orada mütevelli heyeti üyeliğini bana onur olarak tebliğ ettiler. Bende teşekkür ederek kabul ettim. Vakfın ilçemizde yapılan tüm çalışmalar katkıları büyüktür. 12 yıldır süren taşradaki mesaimize bu tayinle bir ara vermek durumunda kaldık. Edirne'den Şırnak'a, Elazığ'dan Burdur'a bu vesile ile çalıştık. En son da Rize'nin şirin ilçesi Güneysu'da çalışma şansımız oldu. Şimdi ise Ankara'ya geçiyoruz. Bu görevlerim Türkiye'nin her yerinde çalışmama ve yeni insanlar tanımama vesile oldu. Aynı şekilde ilçemizde de bir çok dostluklar kurarak buradan ayrılacağız. En büyük şeref Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçesinde görev yapmaktı. Bu ilçeye hizmet etme şerefini yaşadım. Bundan dolayı da hamd ediyorum. Aileme de teşekkür ediyorum. Çok zor günler ve badirelerde atlattık. Ateş ve bombaların altında kaldığımız zamanlarda oldu. Burada ki gibi güzel günler geçirdiğim anılarımda oldu. Bu bir fiziki ayrılıştır. Kalpler bir gönüller açıktır. Ankara herkesin ayağının olduğu bir yerdir. İnşallah sürekli irtibatta olacağız. Allaha emanet olun' diyerek veda konuşmasını sona erdirdi.

'KAYMAKAMIMIZ BİLGİ BİRİKİMİ İLE BÖLGEMİZE HİZMET ETTİ'
İlçeye çok hizmetleri olan değerli bir kaymakamın veda programında bir araya geldiklerini ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, 'Vedalar maalesef hüzünlü oluyor. Üç sene öncede eski kaymakamımız Gökmen Çiçek'i uğurlamıştık. İlçemize çok hizmetleri olmuştu. Aradan üç sene geçti şimdide İhsan bey kardeşimizi uğurluyoruz. Kendisini bir kardeşim bir Güneysulu olarak gördüm. Beraber çok değerli hizmetler ortaya çıkarttık. Kaymakamımız; ilçemizin fakiri ile ilgilendi, hastasının derdine derman oldu, yoksulun sofrasını düşündü, şehitlerimizin evlerini kabirlerini defalarca ziyaret etti. Afet olaylarında gecelerce uyumadı. Herkesi dinledi, herkesin sorunu ile ilgilendi, çözüm aradı. Bütün işlerin takipçisi oldu. Bilgi birikimi ile bölgemize hizmet etti. Vakıf çalışmalarımızda bize büyük katkıları oldu. Mütevelli heyetimizin üyesi olarak yine ilçemizde ki toplantılarımıza katılacaktır. Kendisine ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki görev hayatında başarılar diliyoruz. Güneysu her zaman kendisini güzelliklerle anacaktır' diye konuştu.

BAYDAŞ YERİNE DAVUT DÜZGÜN GELİYOR
3 yıl Güneysu Kaymakamı olarak bir çok hizmete imza atan Baydaş'ın yerine Güneysu Kaymakamlığına Tunceli iline bağlı Pülümür Kaymakamı Davut Düzgün atanmıştı. Pülümür'ün önümüzdeki günlerde Güneysu'ya gelerek görevine başlaması bekleniyor.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?


Editör: Haber Merkezi