Rize'de kış şartlarının diğer ilçelere göre daha zorlu geçtiği ve kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. İkizdere Şefliği ekipleri gece-gündüz demeden görevinin başında çalışıyor.

İkizdere'de elektrik şebekelerini yaz aylarında bakıma alan ekipler, kış aylarında da olası elektrik kesintilerine karşın hummalı bir çalışma yürütüyor. Ekipler köy ve mezarlara arazili araçlarla ulaşıyor, ardından 1 metre karda yaya yürüyerek tırmandıkları elektrik direklerinde arızaları gideriyor.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. İkizdere Şefliği ekipleri son olarak Türkiye'nin 6 ay süre ile en uzun süreli kar altında kalan Ovit Dağı'ndaki Kış Turizm Sporları Merkezi'nin elektrik şebeke hattının iyileştirilmesi için çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışma ile yıl boyunca kesintisiz bir şekilde elektrik almış oldu.

Ovit Dağı'nda Kış Turizm Sporları Merkezi'ni kuran iş insanı Ruşen Ekşi de ekiplerin gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ekşi, 'Bu sene ilk kez Ovit'i kış aylarında halkımızın hizmetine sunduk. Bu noktada bölgenin çetin coğrafyası karşısında bize sağladıkları yardımlardan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. İkizdere Şefliği yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz' diye konuştu.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Editör: Haber Merkezi