Akaryakıta İndirim Geliyor Akaryakıta İndirim Geliyor

Burada konuşan Erdoğan, fıtratı reddeden onu bozan her inanç her ideoloji bireyin huzura, mutluluğa ve iç barışa değil yıkıma ve yok oluşa götüreceğini belirterek 'Özellikle kendilerini İslam'a atfeden akılların ve dini cemaatlerin azami derecede dikkat etmesi gerekiyor. Bir yapının İslam dairesinin içinde olmasını sağlayan temel kaide fıtratla uyumun varlığı yada yokluğudur. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hadise bu konuda yaşanan eksikliklerini, sapkınlıkların ne tür felaketlere yol açabileceğini göstermiştir. 15 Temmuz ihanetini gerçekleştirenler insan fıtratının tahrip eden bir örgütün mensuplarıdır. Bu örgütün hoca kıyafeti giymiş elebaşı ehli sünnet geleneğinde olmayan takiyeyi temel inanç kaidesi haline getirerek kişiliksiz, kimliksiz bir güruh yetiştirmiştir. Bu güruhun en büyük özelliği ise hiç düşünmeden yalan söyleyebilmesidir. Örgüt çıkarları için her türlü gayri meşru işe imza atabilmesidir. Mahremiyetin ihlalinden iftiraya, siyasi cinayetlerden casusluğa, karakter suikastından vatana ihanete kadar her türlü suç bu örgütün mensuplarının gözünde meşrudur. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi kendi milletine karşılarında Allah diyen dua eden sivil insanlara dahi ateş edebilmişlerdir. Fatiha'yı oku diyerek o yere yatırdığı evladımıza kurşunu o şekli ile sıkmıştır.' dedi.



HOCA KIYAFETİ GİYMİŞ BİR ŞARLATAN...
Konuşması 'İdam isteriz' sloganları ile kesilen Erdoğan bu konuda kararı parlamentonun vereceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü,:'Örgüt elebaşını mehdi olarak görmeleri kendilerine şahdamarlarından daha yakın kabul etmeleri ise bambaşka bir sapkınlıktır. Şahdamarından bize daha yakın olan tek bir güç vardır. Oda rabbimizdir. Bu örgütün 40 yıl boyunca hizmet, eğitim, hayır gibi dini kavramları kullanması, altın nesil iddiasıyla toplumun gözünü boyamasıdır. Hepimiz helali haram haramı helal kılmanın ancak Allah'a mahsur olduğunu biliyoruz. Dinimizde yasaklar 1400 yıl önce ortaya konulmuş. Tüm bunlara rağmen hoca kıyafeti giymiş bir şartlatan yıllarca hurafelerle insanlarımızı kandırmayı başarabilir. Bu yanlış gidişi siz düzelteceksiniz. Bu şahıs sapkın ideolojisini yaymak için uzun bir dönem cami kürsülerini bile kullandı. Buraları siz onlara bırakmayacaksınız, teslim etmeyeceksiniz. Bunların ablaları var. Bizim ablalarımız, abilerimiz burada. Onun için iyi yetişeceğiz iyi okuyacağız başta Kuran, hadis, tefsir, Arapça. Bütün bu ilimlerde iyi bir noktaya varacağız. Ben sizlere inanıyorum. Bu noktada ilahiyat fakültelerimiz başta olmak üzere Diyanet teşkilatımızın bir nefis muhasebesi yapması gerektiğine inanıyorum. Bu manzara bize dinimizin anlatılması ve anlaşılması konusunda önemli boşluklar olduğunu gösteriyor. Şüphesiz bunda tek partili dönemde dine ve dini hayata hakim olan sorunlu bakış açısının etkisi, çoktur. Bu dönem Kuran'ı Kerim'in gizli bir şekilde öğrenilmek zorunda kalındığı zor bir dönem olmuştur. Camiler yıkıma terke dilmişi, dini eğitim yasaklanmıştır. Ölüleri yıkayacak gassar dahi bulunamamıştır. Alimler der dest edilmiş. Buda dini alanda ciddi bir boşluğun oluşmasına neden olmuştur. FETÖ ela başı gibi şarlatanlarda oluşan bu boşluğu fırsata çevirmişlerdir. Geçmişe takılı kalmadan ancak bunlardan desr çıkararak geleceği planlamamız lazım. Bir daha FETÖ vari yapıların milletimize ve gençlerimize musallat olmasının önüne geçecek adımları atmamız önem arz ediyor. Bunun yolu dini bilgisi yüksek, ilmini amele çevirebilen, toplumla beraber olan, mütevazilikten taviz vermeyen hocaların sayısının artmasından geçiyor.' dedi.
Erdoğan bu tür eğitim kurumlarının cazibe haline getirilmesi gerektiğini belirterek 'Tabiat boşluk kabul etmez. Siz olmayınca sahneyi bezirganlar takke ve cübbe ile göz boyayan şarlatanlar alıyor.' ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Erdoğan konuşmasının ardından 65 milyon liraya İlahiyat Fakültesi binasını yaptıran Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e vazo hediye etti. Erdoğan, İlahiyat Fakültesi hizmet binasının açışını gerçekleştirdikten sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen RTEÜ Vakıf toplantısına katıldı.

Editör: Haber Merkezi