Ziraat Odası Başkanı Arslan: ÇAYKUR’a Sahip Çıkalım Ziraat Odası Başkanı Arslan: ÇAYKUR’a Sahip Çıkalım

Vakıflar İlkokulu'nda öğrenci velilerinin katkılarıyla oluşturulan Zeka Oyunları Sınıfı ilk olma özelliğiyle Rize'de öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Vakıflar İlkokulu Müdür Yardımcısı Selami Sonay, yaptığı açıklamada, ' Günümüz teknoloji ve biliş çağı olduğu için artık istenilen verilere en kısa sürede internet ortamında ulaşılabiliyor. Bu bir yönden iyi olduğu kadar dezavantajlarını da yanında getiriyor. Özellikle çocuklarımız evlerine gittiklerinde ya bilgisayar, ya tablet başında oyun oynuyor ya da istediği bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Bilgisayar ve tablet bu nedenle çocuklarımızın gelişimlerine önemli bir olumsuzluk yaratıyor. Sınıfı oluşturmamızdaki amacımız çocuklarımızı internet, bilgisayar veya tablet bağımlılığından uzaklaştırmak' diye konuştu.
Oluşturdukları sınıfla öğrencilerin birçok yönünün geliştirileceğini dile getiren Sonay, 'Bu sınıfla öğrencilerimizin matematik becerileri, ileri görüşlülüğü, kritik anlarda karar verme yeteneği, takım olma, centilmenlik gibi birçok becerisi gelişecek. Okulumuzdaki sınıflar haftanın kendilerine belirlenen günlerinde iki saat bu sınıfa gelerek akıl oyunları oynayacak. Şuanda sınıfımızda Abolene, Koridor, Mangala, Revversi, 9 taş, Kelime avı, Kulami, Q-Bitz gibi 60 takım oyunu bulunmaktadır. Bu sınıfta öğrencilerimizin hem zekaları gelişecek, hem de eğlenme fırsatı bulacaklar' dedi.
Öğrenci velileri ise eğitime destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi