Rize Belediyesi tarafından organize edilen program İpsiz Recep'in Sahil Parkında bulunan anıt'ı önünde yapıldı. 88. ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen anma programına Rize Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, İsmet Sivrikaya, Coşkun Yeğen, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Müdürü İsmail Hocaoğlu, Daire Müdürleri, Eğitimci Tarihçi Yazar Ali Taşpınar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi

Saygı Duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya Eğitim camiasına seslenerek 'Yavrularımıza tarihimizle ilgili bu ve benzeri konuları birinci ders olarak anlatalım. Yavrularımız ecdadımızın şuhedanın kanları üzerine hayatımızı idame ettirdiğimizin bilincine varsın. Tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele etmiş ecdadımızı buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Zor günlerde bizlere ahenk verecek bu kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururluyuz' dedi.

Araştırmacı Yazar Ali Taşpınar'ın konuşmasıyla devam etti. Taşpınar konuşmasında İpsiz Recep Reis'in hayatından önemli noktalara değinerek,' İpsiz Recep'i ölümünün 88. Yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. İpsiz Recep hiç kimseden emir almadan tamamen kendi kararıyla harekete geçmek suretiyle, ne Rumlara nede Ermenilere baskın yapıp onları öldürme gibi bir harekette bulunmadan tamamen insanlarımızı korumak için arkadaşlarıyla birlikte harekete geçmiştir' dedi.

Konuşmaların ardından program sona erdirildi.

Editör: Haber Merkezi