İftar Vaktinde Husumetlisinin İş Yerine Ateş Etti İftar Vaktinde Husumetlisinin İş Yerine Ateş Etti

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu RezaBaghbanKondori'nin Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyareti esnasında, her iki ülke arasındaki gerçekleştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.Başkonsolosu RezaBaghbanKondori, Başkonsolosluğu kapsamındaki 10 ilden birisinin de Rize olduğunu ifade ederek; 'Bu illerin idarecileri ile sürekli iletişim halinde olarak, başta üniversiteler arasında olmak üzere, ulaşım, sağlık ve turizm gibi birçok alanda işbirliğine giderek, çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Türkiye'nin son yıllarda birçok mega projeyi hayata geçirdiğini, Ovit Tüneli'nin de bunlardan biri olduğunu belirten Başkonsolosu Kondori, 'Ovit Tüneli hizmete açılınca bölgeye karayolu ile ulaşım olanağı artacak. Ben inanıyorum ki bu sayede İranlılar, eşsiz güzellikleri bünyesinde barındıran Rize'yi daha çok ziyaret edecekler. Bu sayede iki ülke arasındaki turizm potansiyeli olumlu yönde ivme kazanacaktır' şeklinde konuştu.

Başkonsolos Kondori'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye ve İran'ın bölgede köklü geçmişi olan iki komşu ülke olduğunu belirtti. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ayrıca Rize'nin coğrafi konumu gereği İran'a yakın olduğunu, bu yönüyle bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğinin önemine değinerek; 'Rize'de Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan güçlü bir üniversitemiz var. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İran'da ki üniversiteler arasında gerçekleştirilecek projelerde biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız' dedi.

Daha önce yılın 6 ayı kar dolayısıyla kapalı kalan Ovit Dağı Geçidinin Ovit Tüneli sayesinde senenin 12 ayı açık kalacağını belirten Vali Bektaş, 'Ovit Tüneli projesi çok kapsamlı bir proje. Ovit Tünelinin İran'ın denize bağlantı hattı olarak işleyeceğini düşünüyorum. Proje ile birlikte İyidere'de lojistik merkez ve Kalkandere'de organize sanayi bölgesi çalışmaları eşzamanlı olarak devam ediyor. Bütün bu projelerin tamamlanması sonucu İran ile Türkiye arasındaki eğitim, turizm, ticaret ve sanayi gibi birçok alanda önemli açılımlar sağlayacağı kanısındayım' diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi