Rize'nin kültürü, doğal güzelliği, folkloru, yöresel ürünleri ve mutfağı ziyaretçilerin beğenisine sunulan Rize Tanıtım Günlerinde, kentin marka değerini yükseltecek Rize-Artvina Havalimanı, Ovit Tüneli gibi büyük yatırımların yanı sıra doğa sporları, doğal güzellikleri ve kültürel değerlerini içeren üç boyutlu Rize maketleri de ziyaretçilerden büyük beğeni topluyor.Etkinlikler süresince İstanbul'da İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ile kanser, diş, göz ve kulak taraması gerçekleştirilecek ve ayrıca Yeşilay ve Rize Ticaret Borsası'nın destekleriyle de 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı' sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi icra edilecek.

Turizmde Ciddi Projeler Geliştiriyoruz...
Rize Tanıtım Günlerine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, RİDEF'in güzel bir çalışma yaptığını, Maltepe Sahilinde çok güzel bir fuar alanı oluşturduğunu belirterek; 'Rize son yıllarda turizmde önemli hamleler yaptı. Sahil yolumuz tamamlandı. Ovit Tüneli tamamlanıyor, Rize-Artvin Havalimanı çalışmaları başladı. Ayder Yaylasını yenileme çalışmalarımız var. Yeni Ayder'ler oluşturma çalışmalarımız var. Ciddi projeler geliştiriliyoruz. Rize'de sağlam bir turizm alt yapısı oluşturma çalışmalarını yürütüyoruz. Belki de Türkiye'nin en büyük kayak tesisini Rize'de yapacağız. Bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın da destekleriyle büyük bir kalkınma hareketimiz var. Rize OSB'miz de fabrikalarımız yükseliyor. Rize, Kaçkarları içerisinde bulunduruyor. Kaçkarlar bir çok potansiyeli içinde barındırıyor. Rize-Artvin havalimanı bunun için önemli bir yatırım. Kısa zamanda Rize turizmde ciddi yollar alacaktır. Artık çayın yanında turizmde bölge için önemli bir gelir kaynağı olacaktır' şeklinde konuştu.

Rize'yi tüm İstanbul'a tanıtmak ve İstanbul'da yaşayan Rizeliler için Rize hasretini bir nebzede olsa gidermenin gayreti içinde olduklarını belirten Vali Bektaş; 'Kültür ve turizm potansiyelimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Uzaktan yakından gelen herkesi selamlıyorum, teşekkür ediyorum' diyerek sözlerini tamamladı.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir


Editör: Haber Merkezi