ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Değeri Ortalama 300 Bin TL Olan Dairelere Bilirkişi Tarafından Biçilen Rakam Sadece 108 Bin Lira. Bu para Rize'de yeni bir ev almaya yetmiyor...

Ev sahiplerinin gidecek başka bir yeri de yok. Yıllarca çalışarak aldıkları yuvaları değerinin altında istimlak edilen vatandaşlar duruma isyan ediyor. Yol çalışmaları ve AVM yapımı nedeniyle Rize'nin Dalyan mevkiinde ve Müftü Mahallesinde kamulaştırılarak yıkımı yapılacak. Binalardaki daire sakinleri ise büyük mağduriyet yaşıyor ve yetkililerden yardım bekliyor. Yıllarca çalışarak aldıkları yuvaları değerinin altında istimlak edilen vatandaşlar duruma isyan ediyor. Değeri ortalama 300 bin olan dairelere bilirkişi tarafından biçilen rakam sadece 108 bin lira. Bu para Rize'de yeni bir ev almaya yetmiyor.

Ev sahiplerinin gidecek başka bir yeri de yok. .Hal bundan ibaret olunca ortaya büyük bir dram çıkıyor. AVM inşaatı nedeniyle evlerinin yıkılacağını ifade eden bir vatandaş kredi çekerek evi 200 bin liraya aldığını ifade ederek 'Şimdi bu civarda eş değer evler 250-300 TL ben halen kredi ödüyorum. 100 bin TL kredi aldım 100 bin TL 'de çay paralarından biriktirdiğim param vardı. Şimdi ise halen kredi öderken evimiz yıkılacak. Ben bana verilen bu para ile ev alamam nerede kalacağım. Aldığım para ile ancak kredi borcumu kapatabilirim. Ben ailemle sokaktamı yatacağım' diyerek isyan etti.

Editör: Haber Merkezi