Rize'deki Konut Satışlarında Düşüş Yaşandı Rize'deki Konut Satışlarında Düşüş Yaşandı

Hizmet- İş Sendikası İyidere Belediyesi ile yaptığı toplu iş sözleşmesinde işçilere yüzde 20 zam aldı. İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ile Hizmet –İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca yeni yıl toplu iş sözleşmesinde sorunu kısa zamanda çözdü. Yapılan görüşmede 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı, buna göre 1 yıl için işçiye yüzde 20 zam alınırken ikinci yıl için yüzde 10 zam konusunda anlaşmaya varıldı. Sosyal haklar ise ekonomik şartlara göre yenilendi.

Hizmet –İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca İyidere belediyesi ile ilk oturumda anlaşmaya varıldığını belirterek ' Günün koşullarına göre işçimizi rahatlattık, Belediye Başkanının işçiye yaklaşımı sorunun uzamamasına neden oldu, kendisine teşekkür ederiz' dedi.
İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ise hizmette katkısı olanların ağırlıklı işçiler olduğunu belirterek ' İşçimizin hakkını vermemiz gerek, sahada olan ve ağırlıklı hizmetleri yapanlar onlar, yağmur çamur demeden ilçede hizmet ediyorlar, keşke daha fazlasını verebilseydik' dedi.

Editör: Haber Merkezi