Çaykur Rizespor bu sezon düştüğü TFF 1. Lig'de yabancı sayısı konusunda ciddi sorun yaşıyor. Bir çok oyuncusu ile karşılıklı anlaşarak sözleşmelerini fesih eden yeşil mavililer, bu fesihlerden kasasında ciddi bir mali gideri oldu. Geçen sezon 13 olan yabancı sayısını 6'ya kadar düşürdü. Ismael'in sakatlığı ardından bu oyuncunun sözleşmesi devre arasına kadar askıya alındı. İki yabancı transfer daha kadrosuna katan yeşil-mavili takımın yabancı sayısı 8 oldu. Özellikle stoper, orta saha ve forvette kilit oyuncuların yabancı oluşu yüzünden teknik direktör Hikmet Karaman kadro kurmakta bir hayli zorlanacak. Kural gereği TFF 1. Lig takımları 5 oyuncu ile mücadeleye çıkabilecekler. Bu oyuncular ister kulübe isterse sahada olabilecek. Buna göre Atmacalar, sekiz oyuncusundan üçünü tribüne gönderecek.

Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

Çaykur Rizespor ile iki yıl daha sözleşmesi bulunan Avusturyalı Milli oyuncu Jakop, hocası Hikmet Karaman'dan izin isteyerek başka bir takıma gitmek istediğini belirtti.

JANTSCHER MİLLİ TAKIMI DÜŞÜNÜYOR
Jakob Jantscher'in kiralık gitmesinin gündemde olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam Hikmet Karaman, 'Yabancı sınırlaması dolayısıyla kendisi bizden ricada bulundu. Bizim için önemli bir oyuncu. Kural eğer 5 + 1 veya 2 olsa kulübemizde daha güçlü olur ve aldığımız veya sözleşmesi olan oyuncuyu değerlendirebiliriz. Bu şekilde oyuncularda bizde daha rahat olurduk. Jantscher kadroya bakınca zaman zaman dışarıda kalma ihtimalini değerlendiriyor. Ama Avusturya milli takımı ile Dünya Kupasına gitme isteği var. Bunun için de sürekli oynamaya ihtiyacı var. Öyle düşünüyor. Durumu çok farklı. Yüzde yüz banko oynamak istiyor. Durum ortada kurallar belli. Yüzde yüz oynayacağı bir takımda oynamak istiyor. Hedefleri var. Transfer devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu oyuncunun durumu netlik kazanır' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi