Geride kalan karşılaşmalarda sarı kırmızılıların 12, yeşil-mavililerin 9 galibiyeti bulunurken, 8 maçta eşitlik bozulmadı.

37 YILLIK REKABET
Ç. Rizespor'un attığı 26 gole, Kayseri temsilcisi plakası olan 38 golle karşılık verdi. 1979 yılında ilk kez karşı karşıya gelen ve 1-1`lik beraberlikle biten müsabaka ile başlayan 37 yıllık mücadelede, bugüne dek yapılan 29 maçta Kayserispor'un rakibine üstünlüğü göze çarpıyor.

RİZESPOR KAYSERİ'DE 14 YIL SONRA KAZANDI
İki takım en son geçen yıl iki kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki ekipte birbirlerine üstünlük kurmayı başaramazken gol dahi atamadılar. Çaykur Rizespor rakibini 14 yıl aradan sonra 2014 yılında 2-0 ile deplasmanda mağlup etti. Son oynanan on maça bakıldığında Ç.Rizespor'un sadece bir galibiyeti bulunuyor. Diğer karşılaşmaların dördü beraberlikle biterken 5'i ise Kayserispor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Güneysu Spor Süper Lig’e yükseldi Güneysu Spor Süper Lig’e yükseldi

DÜDÜK ÖZGÜR YANKAYA'DA
Spor Toto Süper Lig`in 29. haftasında Pazar günü 13.30`da Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu`nda oynanacak olan maçı Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya ligin ilk maçında Konyaspor ile Çaykur Rizespor arasında ki maçı da yönetmişti. Ardından bu sene yönettiği iki maçtada deplasman takımlarının kazandığı görülüyor.

KWEUKE DÖNÜYOR
Kayserispor'da Stevanovic'in kart cezası bulunurken, oynanan üç maçta kaleyi koruyan Ali Ahamada sakatlığı yüzünden kadroda yer almıyor. Çaykur Rizespor'da ise önemli bir eksik görülmüyor. Sakatlığı geçen Kweuke'nin yedek soyunması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi