Rize'de 25 ile 27 Ağustos tarihkeri arasında yapılacak bir dizi programda; ziyaretler, toplantı konuşmalar ve turizm gezileri bulunuyor. 25 Ağustos Cuma günü Rize'ye gelecek Türkiye Kent Konseyleri Birliği yönetimi ve kent konseyi il temsilcileri Rize Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından karşılanacak. Programın ilk gününde misafirler, Valilik ziyareti, Rize Belediye Başkanı ziyareti, protokol ziyaretleri ve akşam saatlerinde gazeteciler ile bir araya gelecekler.

Cumartesi günü Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin toplantısı yapılacak. Açılış konuşmaları ve tanışma ile başlayacak toplantıda Kent Konseylerinin işleyişi, Kent Vizyonu Belirlemede Kent Konseylerinin katkısı, Atölye Çalışmaları anlatılacak. Toplantıda Türkiye Kent Konseyleri Birliği Tanıtımı, Kent Konseyi Yönetmeliğine de yer verilecek.

Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

Aynı gün ziyaretçiler Cumhuriyet Çay Fabrikasını ziyaret ederek burada çayın işleyişini geçtiği aşamaları görecekler. Ziraat Çay Bahçesinde verilecek olan çay molası ardından misafirler Pazar günü şehir turu atarak Çamlıhemşin'e hareket edecekler. Burada Ayder Yaylası, Zil Kale ve Şenyuva Köyünü görecekler.

Türkiye Kent Konseyleri Birliğini Rize'de ağırlamaktan ötürü mutlu olacaklarını dile getiren Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, 'Kent konseyleri, insanların yaşadığı kentlerdeki hizmetler üzerinde söz sahibi olması noktasında büyük önem taşıyor. Biz, kent konseyleri olarak bu şehirde yaşayanların daha huzurlu daha refah ve sosyal bir hayat yaşamaları için fikirlerimizi ortaya koyuyoruz. İlimizde yapılacak olan kent konseyleri birliğinin toplantısı Karadeniz bölgesinde bir ilktir. Çok değerli yöneticilerimizi ve il başkanlarımızı ilimizde ağırlamaktan ötürü mutluyuz. Toplantıların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bölgemizin tanıtımı için bu toplantıyı ayrıca önemsemekteyim' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi