Madenli Seçim Sonuçları 2024 - Rize Madenli’de Kim Kazandı? Madenli Seçim Sonuçları 2024 - Rize Madenli’de Kim Kazandı?

Mahkeme Heyeti Başkanı Saffet Yılmaz tarafından kimlik tespitinin yapılmasının ardından sanıkların ek savunmasına geçildi. Sanıklardan Mustafa Külünkoğlu, hakkındaki iddiaları reddetti. Birleşen dosyada tutuksuz yargılandığını belirten Külünkoğlu, 'Mahkemenizin adli kontrol kararına itiraz üzerine tutuklandım. Hiçbir yeni delil ve bilgi yok. Dosyada karartılacak delil yok. Örgüte ait banka bağlantım, ByLock ve herhangi bir suç unsuru yok. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.' dedi.

SEGBİS'ten bağlanan sanıklardan Ruşen Çolak da kendilerine komplo kurulduğunu ileri sürdü.

Kendisinin okuyamadığı için çocuklarını örgüte bağlı okulda okuttuğunu doğrulayan Çolak, şöyle savunma yaptı: 'Örgüt olarak bilinmeden önce cemaat olarak bildiğimiz dönemlerde özel ve iyi okul oldukları düşüncesiyle bir sempatim olduğunu ve çocuklarımı okullarında okuttuğumu gizlemiyorum. Daha önceki savunmalarım da darbeye karşı olduğumu söyledim. Devlet darbe girişiminde bulunan bunakları bulmak zorundadır. Biz mağdur olmak istemiyoruz.'

Diğer sanıklar ise eski savunmalarını tekrarlayarak tahliyeleri ve beraatlerini talep etti.Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi