Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak? Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak?

Önceki hafta yapımı devam eden, Ovit Tüneli inşaatını gezen Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede Ovit Tüneli bağlantı yollarının yapımının ihmal edildiği eleştirilerine katılıyorum dedi.

Kabil sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı: ' Ben ve arkadaşlarım bölgemiz için çok önemli tünel inşaatını yeni tekniklerle planlı ve hızlı bir şekilde yapılan çalışmalarını memnunlukla gördüm diye yazdım. Yine de aynı görüşteyim. Ancak yolla ilgili herhangi bir methiyede ya da eleştiride bulunmadım, bu ayrı bir konu.

Bu konuda arkadaşlarımın eleştirilerine katılıyorum. Şöyle ki ; Tünelin Erzurum bölgesindeki bağlantı yollarının çalışmaları çok önce başladı. Kalan bir kısım tünel ve sanat yapıları olduğunu yine eski karayolculardan öğrendim. Buna karşılık Ovit Tüneli Rize tarafı bağlantı yollarında yalnız Güneyce İkizdere bölümü ihale edilmiş çalışmalar başlamıştır. Diğer bölümlerin proje aşamasında olduğu söylenmekte. Ne zaman ihalelerin yapılacağı belli değil. Arazinin Topoğrafik Durumu: Belki toplam 5-6 km'ye kadar tünel, viyadükler, kar tünelleri, sanat yapıları gibi imalatlar gerektirebilir. Ben bir mühendis ve yol, sanat yapıları yapmış bir karayolcu olarak bu güzergahın trafiğe açılması –( Rize Dağdibi ve Rize çevre yolunda müteahhit çalışmaları temposu ile ) 6 hatta 7 yıl süreceğini düşünüyorum.

Bu nedenle yetkililerden yapılacak bu imalatlar için müteahhit seçerken halen Rize'de çalışan müteahhitlerden daha güçlü ve daha ehil müteahhitlerin olmasını bekliyoruz.

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ
Tünel projesin hayata geçiren müteahhit grubu ve teknik kadroya teşekkür ediyorum. Ancak bağlantı yolları ile ilgili yapılan bütün eleştirilere katılıyorum. Karayolları üst düzey yetkililerince Rize'deki yatırımlara gerekli önem verilmediği kanaatindeyim.

1.Şöyle ki, Erzurum taraf tünel bağlantı yollarının büyük oranda bitmiş olmasına rağmen Rize bölgesi bağlantı yollarının hala projeleri dahi yapılmamıştır. 2.Rize Merkez'de yapılan Dağdibi yolu ve çevre yolunun yapım çalışma temposu hiçbir zaman arzu edilen düzeydeolmamıştır. Müteahhit seçimi yapılırken, müteahhitin ekibi, gücü ve geçmiş başarısı dikkate alınmamıştır. İşlerin zamanında bitirilmesi için de herhangi bir gayret görülmemektedir.'

Editör: Haber Merkezi