DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

Türkiye'nin en güzel dağlık alanı Kaçkar Dağları'nda düzenlenen eşsiz bir yarış. Doğu Karadeniz ve Kafkas coğrafyasının en özel noktası. Yaşlı ormanlar, muhteşem yaylalar, kendine özgü kültürel yapı, bitkisel çeşitlilik, birbirinden güzel zirveler, güçlü hayvansal popülasyona hayat veren KAÇKAR DAĞLARI MİLLİ PARKI. Birçok bölümü tarihi yayla yolları, patikalar, ormanlar, yaylalar ve buzul göllerinden geçen eşsiz parkurlar...

16 Eylül 2017 tarihinde Türkiye' nin cennet coğrafyası Kaçkarlar, ultra maraton koşucularını ağırlayacak. 15 km ve 46 km mesafelerini koşacak olan yerli ve yabancı sporcular Kaçkar coğrafyasının birbirinden güzel noktalarını görme şansına sahip olacaklar. Rotada yer alan sporcular hayatları boyu unutamayacakları anı yaşayacakları zorlu ama bir o kadar da keyifli, yeşili bol, hırçın coğrafyada koşularını sonlandırmak istemeyecekler.

İlki 2015 yılı Haziran ayında tek etap olarak gerçekleştirilen yarış bu sene üçüncü kez yapılıyor. 10 ülkeden kayıtlı 200 sporcunun olduğu yarışmaya Koşucular, 15 km-46 km Çamlıhemşin' deki Çinçiva Köprüsü' nden start alarak tekrar başladıkları noktaya ulaşmak için mücadele edecek. 15 km uzunluğundaki Çinçiva Koşusu 500 m yükseklik kazanımı ile koşulurken 46 km uzunluğundaki Kaçkar Ultra Maratonu ise 2000 m yükseklik kazanımı ile katılımcılarına eşsiz bir macera yaşatacak. Karadeniz Bölgesi' ne ilk kez gidecek olanlar da patikaları koşarak yaşayacak.

Editör: Haber Merkezi