Yeşilin her tonunu içinde barındıran 3 bin 932 rakıma ulaşan Kaçkar Sıra Dağlarının etekleri sonbaharın gelişiyle ziyaretçilerine farklı güzellikler sundu. Rüzgarın etkisiyle savrulan yapraklar, yeşil ve sarıyla renkleriyle Kaçkarlar doya doya sonbaharı yaşıyor.

Zirvesi, üç ilin sınırlarının kesiştiği bir noktada yer alan Kaçkar Dağı, Türkiye'nin en kuzeydeki ve en büyük sıradağ kütlesinin en yüksek zirvesidir. Dünyada sadece üç yerde deniz kenarında oturarak 4000 m.lik yüksek dağ kütleleri seyredilebilmekte, bunlardan biriside Rize sahillerinde bulunmaktadır. Kaçkar Dağları 2 bin 100 çeşit bitki faunasıyla dünyada koruma altına alınmış öncelikli 200 bölgeden birisidir.

Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Kaçkar dağları boyunca bir çok yayla, şelale ve buzul gölü görmek mümkün. Bir çok yürüyüş parkuru bulunan bölgede sonbaharın gelişi ile renk cümbüşü halinde sıralanan ağaçları görenler muhteşem doğanın keyfini yaşıyorlar. Sonbaharda ayrı güzelliğe bürünen Kaçkar ormanlarını her mevsim gezenler, farklı güzellikler keşfetmenin de keyfini yaşıyorlar. Yeşil ve sarının çeşitli tonlarına bürünen bölge, fotoğraf ve doğa tutkunlarının da uğrak yeri oluyor.

Editör: Haber Merkezi