Açılışa Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Eşi Menduha Kasap'ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Kadınlarının el emeği ürünlerini yapabileceği, el becerilerini geliştirebilecekleri, kültürün yansımalarını ortaya koyacak bir çalışmayı proje olarak Japonya Büyükelçiliğine sunduk ve kabul edildi. Bu gün de Rize mimarisine uygun bir yapı içerisinde inşallah kullanıma sunuyoruz. Sahil projemiz çerçevesinde burada oluşturacağımız Kadın Kültür Merkezi'nin 4 ana yapısından bir tanesidir. Bu çalışmanın tamamlanmasında katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 'Yapılan bu çalışmalar şehirdeki toplu yaşamı sürdürülebilir hale getirmektedir. Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese, Japonya Hükümetine ve Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada


Japon heyetinden Ekonomi Bölümü ikinci katibi Toshifumi Endo, 'Rize bezi gibi ürünlerin üretim tekniklerinin halk eğitim kursları vasıtasıyla öğrenmek suretiyle kadınların gelir elde etme fırsatına sahip olmaları ve Rize bezinin tanıtımı ve bu bezin bölgenin kalkınması için oldukça önemli olduğu kanaatindeyim' dedi.

Halk Eğitim Müdürü 'Burada açılan kurslara öğretmen sağlama noktasında üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret sarf edeceğiz. Emeği geçenlere başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.
Açılışın ardından Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerlerin yaptığı el dokuması Rize Bezi, sepet örgü sınıfları Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Eşi Menduha Kasap ve Vali Erdoğan Bektaş tarafından gezildi.
Program sonunda anneler günü dolayısıyla Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın eşi Menduha Kasap tarafından kadınlara çiçek dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi