Galatasaray karşısında ikinci yarıda iyi bir mücadele ettiklerini ifade eden Metin Kalkavan, kazanma adına her şeyi yaptıklarını söyledi. Gelecek haftalarda daha iyi olacaklarını ifade eden Kalkavan, eleştiriler alan teknik direktör Hikmet Karaman'a sahip çıktı ve şöyle dedi: 'Hikmet hoca 10 maçta kaybetse bırakmam. Öyle bir derdimiz yok. Taraftar takımı mağlup duruma düştü mü birini hedef alıyor. Bunlar normal şeyler, küfür olmasın, şiddet olmasın normal. Biz iyi mücadele ediyoruz ve lige renk katıyoruz. Bu şekilde lige renk katmaya devam edeceğiz.'

'DAHA İYİ OLACAĞIZ'
Gelecek hafta sahalarında Kayserispor'u ağırlayacaklarını ifade eden Kalkavan,'Kayseri takımı da çıkışta olan bir ekip. Bu maç kırılma maçı olacak ve özel bir prim vereceğiz. Yeni transferlere biraz zaman lazım.İleride çok daha katkı vereceklerdir.Biz kolej takımıyız, bu ligde bu sene kalacağız ve seneye de çok daha sağlam bir görüntü vereceğiz' dedi.

GENEL KURULDA KONUŞTU
Metin Kalkavan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kulübün 85. Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, bazı taraftarların kendisine 'Uğraştık, uğraştık sizi gönderemedik' biçiminde söylemlerde bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: 'Beni gönderirseniz çok şey değişmeyen. Tabii ama de gönderebilirsiniz, 7 bin imza toplandı.

Dosyalar bana geldiğinde, 'keşke getirseydiler ilk imzayı ben atardım' dedim. Ona da kızdılar, 'neden böylece söylüyorsunuz' diye. Herkesin gerçekleştirmek istediği tahsis mi, hayır. Emeğiniz ve paranızı veriyorsunuz, öyle efor sarf ediyorsunuz sonunda ise hakaret hatta ara sıra küfür yiyorsunuz.' Kalkavan, 8 senedir kulüp başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu: 'Beni alkışladıklarında her zaman 'hocamı ve oyuncuları alkışlayın' diyorum.

Üç kere alkışlandıysam, 113 kez hakaret yemişimdir. Bu işin kuralı protesto ve tenkit edilmek. Küfür ve zorlama olmadıktan sonra her türlü protestoya saygıyla bakıyoruz ama zamanlaması da kayda değer. Bunu maç sonunda yapın. Maçın başında olduğu süre bu içten değil. Maç başlamadan protesto etmek, yönetimi ve hocayı istifaya çağırmanın kavranabilir bir tarafı yok.'

Rizeli Sporcular Gururlandırdı Rizeli Sporcular Gururlandırdı

'Bu takım sizin, gelin yardım verin'
Hiç kimseye hakaret etmediğine dikkati çeken Kalkavan, 'Benim ağzımdan taraftarlara hakaret edici, rencide edici bir sözcük duydunuz mu? Yönetime saygı duyacaksınız, seversiniz sevmezsiniz o diğer. Sizin işiniz yönetimle olmasın. Takımınıza sahip çıkın. Bu ekip sizin, gelin yardım verin.' diye konuştu. Kalkavan, sistemi devrimsel olarak değiştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti: 'Bir inanış var, 'futbolu sokak yönetir' diye, değil o kadar yağma. Futbolu ya da herhangi bir spor kulübünü yönetimler yönetir. Türkiye'de maalesef futbolu çoğunlukla cadde yönetiyor. Bu çok acı. koskocoman baskılarla giden hocalar, gelen hocalar, bazen giden başkanlar, gelen başkanlar oluyor maalesef bunu görüyoruz. Türkiye'de futbol istenilen seviyeye hiçbir vakit gelemedi.' Konuşmalar ardındaki okunan etkinlik ve finansal raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi