Başkan Genç’ten Sandık Çağrısı Başkan Genç’ten Sandık Çağrısı

Rize'de etkili olan kar yağışı bir çok köy yolunu ulaşıma kapatırken, hastaların köylerde mahsur kalmasına neden oldu.
Tüm yurdu etkisi altına alan karakış bir çok köy yolunu da ulaşıma kapatırken, köylerde mahsur kalan hastaların sağlık merkezlerine ulaştırılması için yetkililer seferber oldu.

İl merkezine bağlı Ortapazar köyünde yaşayan kanser hastası Abdulhalik Uzun, ağzından kan gelmesi üzerine, eşi Elmas Uzun tarafından cep telefonu ile ulaştığı 112 ekiplerinden yardım istedi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri de hastaya ulaşmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi.

Yoğun kar dolayısıyla köye ulaşamayan ekipler, durumu merkeze bildirdi. Bunun üzerine İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, iş makineleri yardımıyla köyün yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri, yol açma çalışmasının ardından Uzun'un bulunduğu yere ulaştı.

Kanser tedavisi gördüğü öğrenilen Uzun'a ilk müdahaleyi UMKE aracında yapan ekipler, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezine Hastanesine götürdü.
Hastanede tedavi altına alınan Uzun'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kanser hastası Abdulhalik Uzun, yaptığı açıklamada, 'Dün geceden beri çok kar yağdı. Köyde mahsur kaldık. Önce ekipler yol açma çalışması yaptı. Ana yola kadar iki yüz metre yürüdükten sonra sağlıkçılar geldi. Onların yardımıyla hastane gideceğim' diye belirtti.
Eşi Elmas Uzun ise, 'Eşim 2 buçuk yıldır kanser tedavisi görüyor. Kan tükürmeye başladı. Bunun üzerine 112 ekiplerini arayarak yardım istedik. Sağolsun onlarda geldi ve şimdi hastaneye gidiyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi