Ordu`da, annesi tarafından terk edilen karaca yavrusu bulan muhtar Medet Sipahi, yavruyu besledikten sonra yetkililere teslim etti.

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Alınan bilgiye göre, Gülyalı ilçesi Hoşköy Mahallesi Muhtarı Sipahi, bir fındık bahçesinde gördüğü karaca yavrusunun annesinin gelmesini bekledi. Yaklaşık 3 saat bekleyen Sipahi, daha sonra karaca yavrusunu evine götürerek sütle besledi.

Sipahi, karaca yavrusunu Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı bakım merkezindeki görevlilere teslim etti.

Muhtar Sipahi, karaca yavrusunu fındıklıktaki otun içerisinde fark ettiğini belirterek, "Annesi gelmeyince yavru karacaya yaban hayvanları zarar vermesin diye eve getirdim. Karnını doyurduktan sonra yetkililere teslim ettim." dedi.

- "Müdahalede bulunulmamalı"

Öte yandan Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Ali Hıdır, vatandaşları uyardı.

Son zamanlarda karaca yavrularıyla ilgili kuruma yoğun ihbarların geldiğini söyleyen Hıdır, şunları kaydetti:

"Karacalar kendi doğal ortamları haricinde insan yerleşimi ve insana karşı oldukça duyarlı ve hassas hayvanlar olup, doğal yaşamlarına müdahale sonucunda olumsuz etkilenmekte ve yavrularını dahi bırakarak uzaklaşmaktadırlar. Bu nedenle sahipsiz zannedilen yavru karacaların sahiplenilmemesi ve müdahalede bulunulmaması gerekmektedir.

Bazı anne karacalar ise ikiz yavru doğurmakta ve bir yavrusunu bakmakta zorlandığı için terk edebilmektedir. Bu gibi durumların arazi şartlarında anlaşılabilmesi için bir süre gözlem altında tutularak annesinin gelip almasının beklenmesi gerekmektedir. Ordu halkından isteğimiz ormanda ya da arazide sahipsiz zannedilen yavru karacaları sahiplenmemeleri ve yaralı karaca gördüklerinde Ordu Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğüne haber vermeleridir. Köylerdeki köpeklerin ise yavrusunu büyüten karaca ve yavrularına saldırmasını önlemek için tedbir alınmalıdır."

Editör: Haber Merkezi