Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı

Öz Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç'in mevsimlik işçilerle ilgili yaptığı açıklamayla haddini aştığını belirterek, Paliç'i mevsimlik işçilerden özür dilemeye davet etti.Resmi açıklamayı Pazartesi günü yapacaklarını kaydeden Karadağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Rize Ziraat Odaları Başkanı Nevzat Paliç , cuma günü katılmış olduğu bir tv programında , Çaykur mevsimlik işçilerinin 180 gün çalıştırılmasının Çaykur'u zarara uğrayacağına dair söylemlerde bulunmuştur. Öncelikle ziraat odaları, çiftçinin ve üreticinin haklarını korumak için, üreticilerin arasından seçilen delegelerin, seçtiği bir kişidir.

Çaykur işçisinin % 95 varan kısmı üretici olarak, başkanlığını yaptığı birliğin üyesidir. Asli görevi, üyelerinin hakkını savunmansa, mevsimlik işçinin hakkını savunmanın, kendisinin de sorumluluğu olduğunu bilmesi gerekmektedir. Ama ne hikmetse, kendisinin en son açıklama yapması gereken, mevsimlik işçilerle ilgili açıklamasıyla haddini aşmıştır. Zor şartlar altında kıt kanaat geçinmeye çalışan Çaykur mevsimlik işçisinden, aynı zamanda üretici olduklarından, kestiğin aidatlarla , üretici için hiçbir proje üretmeden o koltuğa oturup, böyle talihsiz açıklamalar yapma lüksünü, bu mevsimlik işçi sana vermez. Çaykur mevsimlik işçisi senden özür beklemektedir.

Çay işletmeleri genel müdürlüğüyle ilgili bir açıklama yapılması gerekiyorsa , o da ziraat odalarına değil, yetkili sendika olarak Öz Gıda İş Sendikasına düşer. Çünkü sendikacılığın tanımında üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyup kollamanın yanında, örgütlü oldukları iş yerlerinin de, hak ve menfaatlerini korumak vardır. Zaten bizde aynı bilinçle olaya yaklaşıyoruz. Sorunu sosyal devlet anlayışıyla çözmeye çalışıyoruz. Üretici olarak, Çaykur çalışanı olarak, emek temsilcisi olarak, yörenin yaşam kaynağı olan, Çaykur'u ve çalışan emekçiyi savunmak bizim görevimizdir. Herkes kendi, aslı görevi olan işi hakkında açıklama yapsın. Sendikamız adına resmi açıklama pazartesi günü yapılacaktır.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi