Rize, Giresun, Artvin ve Ordu`da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Rize İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar dolayısıyla merkezde 12, Ardeşen`de 20, Çamlıhemşin`de 24, Çayeli`nde 22, Derepazarı`nda 6, Fındıklı`da 11, Güneysu`da 10, Hemşin`de 5, İkizdere`de 29, İyidere`de 3 ve Pazar`da 6 olmak üzere 148 köye ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadelede hasta ve cenaze olan köylere öncelik verilirken, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 72 iş makinesi, 129 personelle bin 718 kilometrelik alanda karla mücadele çalışması yürütüyor.

İl ve ilçe merkezlerinde kar yağışı etkili olmazken, belediye ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığı kaydedildi.

- Giresun

Giresun merkezde 16, Bulancak`ta 54, Çanakçı`da 2, Dereli`de 8, Doğankent`te 5, Görele`de 51, Güce`de 15, Keşap`ta 6, Piraziz`de 1, Tirebolu`da 36 ve Yağlıdere`de 10 olmak üzere toplam 204 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri 70 araç ve 72 personelle köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

- Artvin

Demir Korkulukları Çalan 5 Şüpheli Yakalandı Demir Korkulukları Çalan 5 Şüpheli Yakalandı

Artvin`de de kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Merkezde 7, Ardanuç`ta 4, Arhavi`de 3, Borçka`da 36, Murgul`da 11, Hopa`da 5, Şavşat`ta 29 ve Yusufeli`nde 3 olmak üzere toplam 98 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

- Ordu

Ordu`da kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 80 mahalle yolu açıldı.

Büyükşehir Belediyesine bağlı 300 personel, 230 araç ve iş makinesiyle karla mücadelesine devam ediyor. Ekipler, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde 13 cenazeye müdahale etti.

Altınordu, Perşembe, Ulubey ve Ünye`nin yüksek kesimleri ile Kabadüz ilçesinde kar kalınlığı ortalama 25 santimetre, diğer bölgelerde ise 20 santimetreyi buluyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin karla mücadeleyle ilgili planlamasını daha önce en ince detayına kadar hazırladığını, talep ve şikayetleri tek merkezden yürüttüğünü söyledi.

Öncelikli müdahalelerinin başta sağlık kuruluşlarının yolları olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Karla mücadele çalışmalarında öncelikli olarak 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi`nden gelen acil hasta bildirimleri, muhtarlıklardan ve diğer kamu kurumlarından gelen cenaze nakil bildirimleri doğrultusunda müdahale ediliyor. Hastane, okul ve kamu binalarının ulaşım güzergahları ile ana ulaşım arterleri açılıp ardından ara arterlere müdahale ediliyor." dedi.

Yılmaz, karla mücadelede ilçe belediyeleriyle de koordinasyon halinde olduklarını belirterek, "Ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor ve sorunlu bölgemiz yok. Vatandaşlarımız bizlere 24 saat boyunca 444 10 52 numaralı telefondan ulaşabilir. Hemşehrilerimizin bu konuda bizlere destek olmasını ve asılsız ihbarlarda bulunmamasını istiyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliği açısından kar lastiği ve zinciri olmayan araçlarla yola çıkmaması gerekiyor." diye konuştu.

Öte yandan, kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, kent merkezinin seyir konumundaki Boztepe`ye teleferikle çıktı. Kent manzarası eşliğinde fotoğraf çektiren vatandaşlar, kar topu oynadı. Çocuklar da doyasıya karın tadını çıkardı.

Turistik alanlardan Boztepe`de bulunan işletme çalışanları da iş yerlerinin önündeki karı temizledi.

Editör: Haber Merkezi