Yeni anayasa ile Türkiye'de 10 senede bir kan değişikliği olacağını belirten Karal, 'Devletin uçması lazım.İşlerin daha hızlı yürümesi lazım. Etkin ve hızlı karar alan devletler başarılı olur. Eskiden koalisyonlar vardı. Başbakan yurt dışına gittiğinde korkuyordu. Acaba gelip hükümeti bulabilecek miyim diye. Bunları bu ülke yaşamaya mecbur değil. Artık yeni sistemde her şey daha hızlı ve daha başarılı olacak' diye konuştu.

Tek adamlığın mezara kadar koltuğu bırakmayanlar ve altı defa gidip yedi defa gelmek için uğraşanlar olduğunu söyleyen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 'Başkanlık sistemi olsaydı Tayyip bey şu ana kadar çoktan görevi bırakmak zorunda kalacaktı. Çünkü on seneyi doldurmuş olacaktı. Yeni gelen sistemde seçilen Cumhurbaşkanı çalışacağı üst düzey yöneticileri de kendisi atayacak. Kim bunlar genel müdürler, müsteşarlar ve müsteşar yardımcıları. Bunların toplam sayısı 200-300 kişi. Bunlarında görev süresi 10 sene. Bir kişi genel müdür oldu mu 30 sene orada duramayacak. Türkiye'de 10 senede bir kan değişikliği olacak. Cumhurbaşkanı çalışmayan kişiyi hemen görevden alma hakkına sahiptir. Türkiye'de işler böyle hızlanıp böyle yürür. Bir örnek verelim Rize'den. O zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e ÇAYKUR Genel Müdürlüğü için düşündüğü Ekrem Yüce'nin kararnamesini 11 ayda imzalatamadı.


Böyle bir şey olabilir mi? Bu hükümetin başında olan benim. Millet sorumluluğu bana vermiş. Ama Cumhurbaşkanı imzalamıyor. Rize'ye bir vali getirecektik. Şu an Altındağ Belediye Başkanı olan Veysel Tiryaki. Eşinin başı kapalı diye evrakı imzalamıyor. Başbakan geliyor diyor ki memleketim Rize'ye bu kişiyi vali yapmak istiyorum. Olmaz diyor evrakı kenara atıyor. Böyle bir devlet yönetilebilir mi? Devlet bu tip çekişmelerle kan kaybeder. Kısır çekişmelerle zaman harcar. Devletin uçması lazım. İşlerin daha hızlı yürümesi lazım. Etkin ve hızlı karar alan devletler başarılı olur. Eskiden koalisyonlar vardı. Başbakan yurt dışına gittiğinde korkuyordu. Acaba gelip hükümeti bulabilecek miyim diye. Bunları bu ülke yaşamaya mecbur değil. Artık yeni sistemde her şey daha hızlı ve daha başarılı olacak' diye konuştu.

Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu

Editör: Haber Merkezi