Pazar günü öğleden sonrası Sayın Vekil Karal'ın Güneyce ve Güneycelilerin sorunlarını dinlemek, gerektiğinde acil çözümler üretmek noktasında oldukça verimli bir görüşme yaşandı.

Vakıf Başkanı Kamil Günaydın, Güneycenin belli başlı bazı sorunlarını aktardı.

Köyün mahallerindeki bozuk beton yolların ivedilikle asfaltlanması, Varda Yaylasının yolunun düzeltilmesi ve asfaltlanması, Varda suyu projesinin Güneyce'ye de verilmesi noktasındaki sürecin durumu, Kadastronun yenilenmesi, Belediye taşınmazlarının Güneycelilere ya da Vakfa tahsis edilmesi, Mezarlıklar, Güneyce Çay Fabrikası, Kanalizasyon ve çöplerin toplanması, Güneyce Vakfı'na İstanbul'da bir temsilcilik açılması konusunda yardım edilmesi ve benzeri konuları dile getirdi.

Milletvekilimiz Hasan Karal; Dünya ve Türkiye'nin sosyo-politik ve ekonomik durumu hakkında genel bir perspektif çizerek, ülkemizin olağanüstü koşullardan geçtiğine, dış ve iç mihrakların huzursuzluk yarattığına vurgu yaparak, 15 Temmuz'daki ABD ve diğer dış güçlerin desteklediği FETÖ'cü darbe kalkışmasının ülkemizin birliğine, beraberliğine verdiği zararları ve sonrasında oluşan YENİKAPI ruhunun önemli olduğunu ifade etti. Rize'nin sorunlarına ve dolayısı ile Güneyce'nin sorunlarına bütünüyle vakıf olduğunu, sorunların çözülmesi noktasında hiç durmadan çalıştıklarını, Rize'de yapılan projeler, Ovit projesi, İkizdere transit yolu, İyidere lojistik limanı gibi hem ülkenin hem de yöre için önem arz eden stratejik projelerin gelişim sürecini anlattı.

Güneyce için uzun zamandır söylediği Merkezdeki Cami külliyesi ile birlikte, iyi bir fizibilite, avan proje ve uygulama projeleri yapılarak Güneyce'ye bütünüyle bir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaları Güneycelilerin yapması durumunda, projenin gerçekleşebilmesi için kamudan ve diğer kaynaklardan finans sağlanması ve projenin tamamlanabilmesi için her türlü desteği verebileceğini söyledi.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Yaklaşık üç saat süren ve çok samimi bir atmosferde yapılan toplantıda farklı özel konular da gündeme gelerek tartışıldı. Projelerin takip edilmesi ve sonuçlandırılması noktasında, iletişimin daha sıklıkla sürdürülmesi kararı alınarak toplantı sona erdi

Editör: Haber Merkezi