Cumhur Başkanı Erdoğan talimatıyla Rize Belediyesinin '10 Numara Projeler'i arasında yer alan , 118 dönüm arazi üzerinde 1. etabı tamamlanan Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanında Rize Millet Vekili Hasa Karal incelemelerde bulundu.Dünyada eşi benzeri olmayan ve bünyesinde birçok endemik bitki türünü bulunduran, bölgemizdeki tüm bitkileri görebileceğimiz, büyük ölçekli ve çok farklı donatılara sahip kent ormanı, mesire alanı, Rize Belediyesinin 10 numara projesinde sona gelindi.

ISIRLIK'TA 1. ETAP TAMAMLANDI
Rize Millet Vekili Karal burada yaptığı açıklamada: 1. Etabı tamamlanan Isırlık kent ormanı ve Mesire alanında 1.etap tamamlandı. Allaha hamdolsun hükümetimiz devletimiz sayesinde burası hem ülkemizin hem de Rize'mizin cennet kösesinden bir yer olacaktır.
Biz bu düşünceyi 2013 yılında Rize valiliğinde gündeme getirirken, bizi bazı arkadaşlarımız yadırgamıştı. Burada bu dağın başında bu ıssız yerde bu projeyi nasıl düşünürsün diye sağ olsun bizimle istihza etmişlerdi.Ama biz şunu düşünmüştük, Rize'mizde özellikle insanlarımızın yaz aylarında mesire alan konucusunda dinlenebilecekleri piknik yapabilecekleri alanlar sınırlıydı.

Her bir hemşerimiz imkanı olanlar dağın arkasında İspir civarında mehil arz etmişti. Rutubetin zirve yaptığı Haziran Temmuz aylarında rutubetten uzak serin havasıyla meşhur hem burayı değerlendirmek, hem de burayı itin kopuğun esaretinden kurtarmak ve turizme açmak amacıyla böyle bir düşünceyi ön plana çıkardık.
Allaha hamdolsun 1. etabı şuanda bitti, burada kamelyalar, piknik alanları ve yürüyüş yolları yapılmaya başlandı .İnşallah 2. etabı içinde lokantalar, Çay bahçeleri, kır bahçeleri, çocuk bakım evleri mescit ve tuvaletler tüm sosyal donatıların içinde barındırabileceği çok mükemmel alana dönüşüyor.

En kısa zamanda buranın hizmet verecek duruma gelmesiyle Rizeli hemşerilerimiz artık il dışına çıkmadan hem kendileri burada dinlenip piknik yapma imkanları olacak, hem de misafirlerini burada ağırlayacaklalar.Ben böylesine mükemmel bir tesisisin İlimizde kazanılmasında fikir bizden çıktı ama ,sonuçta bunu uygulayan Hükümetimizdir, Orman ve su işleri bakanlığımızdır, millî parklar genel müdürlüğümüzdür. Bakanlığımızın çok değerli çalışanlarına başta Sn Bakanımız Veysel Eroğlu beye ,Ondan daha da ötesinde Rize belediyesinde bir çay içme esnasında projeyi Sn Cumhurbaşkanımıza sunduğumuzda, 'Tamam güzel bir proje yapılsın diye talimat veren' Sn Cumhurbaşkanımıza bütün hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum sağ olsun var olsunlar.
Rize'miz çok mükemmel bir projeye inşallah sahip olacak, aynızamandaDağ başıyla burası arasındaki yolu Devlet yolu haline getirdik, Yaklaşık2.5 km'lik bir yolu da kara yolu ağına aldırarak bunun çalışmaları başladı.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

İnşallah burası bittiğinde bizin bu düzencenin ne kadar bir düşünce olduğu bütün kamuoyu görecektir. Hemşerilerimizle beraber burada güzel vakitler Allah izin verirse geçirmiş olacağız teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.
Karal'a, incelemeleri esnasında Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize Şube Müdürü MiktatÖzyanık bilgiler aktardı.

Editör: Haber Merkezi