Polisten Deldiği Duvardan Kaçmaya Çalıştı Polisten Deldiği Duvardan Kaçmaya Çalıştı

Milletvekili Karal ziraat odası meclis üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda Rize havalimanın ve lojistik merkez projelerinin son durumu hakkında bilgiler verirken hazırlanacak çay kanunu hakkında meclis üyelerinin görüş ve fikrilerini dinledi.
Milletvekili Karal Rize havalimanın Rize'nin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi; 'Biliyorsunuz Rize havalimanını ihale tarihi kesinleşti. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımızın da açıkladığı üzere 8 Eylül günü ihalesi yapılacak. 750 trilyonluk bir keşifle berber ihaleye çıkıyor. 600 trilyonluk alt yapı ihalesi 8 Eylül günü yapılacak.

Yani deniz dolgu ihalesi. 2017 yılının başında da üst yapının yani terminalin ihalesi yapılacak. Havalimanın bitirilme süresi ise şart namede belirtildiği üzere bin gündür. Biz siyasi irade olarak Rize'mizin Ovit'ten sonraki en büyük projesi olan havalimanı projesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bundan sonra önümüze bakacağız. Önümüzde lojistik merkez projemiz var. Onunda proje ihalesini yaptık şu anda projesi yapılıyor.310 günlük bir proje süresi var. Projesi bittikten sonra önümüzdeki yıl yatırım programına gelebilmesi için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz. Lojistiği de ovit tüneliyle birlikte taçlandırdığımızda havalimanımız ve diğer yatırmalarla birlikte Rize'mizi geleceğe hazırlamış olacağız.' dedi

İmar Planlarının Durdurulması İhale Tarihini Geciktirdi
Milletvekili Karal bölgenin imar palanlarının durdurulmasından dolayı havalimanı ihalesinin geciktiğini belirterek, 'Daha önce açıklama yapmıştım. Haziran aynın sonuna doğru ihalesinin yapılacağını söylemiştim. Haziran sonunda ihalesini yapamadık çünkü maalesef bir sivil toplum kuruluşu mahkemeye başvurdu. Ve bölgenin imar planlarını iptal ettirdi. Havalimanın ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Bölgenin imar planları durduruldu. İmar planlarının durduulmasından sonra arkadaşlarımızla birlikte adeta iğneyle kuyu kazar gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında her gün mekik dokuduk ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık. İki ay oradan kaybettik. ' ifadelerini kullandı.

Üreticilerin Sorunları Çözüm Getirecek Bir Kanun Olması İçin Çalışıyoruz
Milletvekili Karal çay kanunuyla ilgili olarak üreticinin sorunlarına çözüm getirebilecek bir kanunun olması için çalıştıklarını belirterek,'Çay kanunuyla alakalı düşüncelerinize aynen katılıyoruz. Çay kanunun bölge insanı üreticilerimizin birçok problemine çözüm getirebilecek bir içerikte olması için mücadele veriyoruz. Bu konuda endişelenmenize gerek yok. Sizin endişeleriniz bizim endişelerimizdir. Üreticilerimizin hayrına olacak kanuni alt yapı çalışmaları da şu anda hız kazanmış durumdadır. Bu konuda tarım bakanımızın başkanlığında Rize'de istişare toplantıları yapıldı. Bu toplantılarda ortaya çıkan görüş ve öneriler doğrultusunda bu konu çalışıyor. İnşallah Türkiye'nin siyasal açıdan normalleştiği süre bir an önce gelir. Bu süreçten sonra hazırlanan bu çay kanunu taslağı inşallah TBMM gündemine taşınır ve bu kanun çıktıktan sonra üreticilerimizin sıkıntılarını çözme noktasında katkı sağlayan bir kanun olur diye düşünüyorum. Niyetimiz amacımız budur. Rize'deki çay sektörünün bütün kurum ve kuruluşlarının ortak görüş ve önerileri doğrultusunda bu çalışmayı bitirip hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.' dedi

Editör: Haber Merkezi