16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde çalışmalarına devam eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bu kapsamda Fındıklı ilçesine gitti.

İlçeye bağlı Sümer ve Derbent Köylerine giden Milletvekili Karal'a ziyaretlerinde, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcıları Savaş Tabak ve Murat Artan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Avni Kahya, Gafur Karali, AK Parti Fındıklı İlçe Başkanı Süleyman Toraman, İl Genel Meclis üyesi Şaban Yılmaz ve partililer eşlik etti.
Cuma namazını Sümer Köyü Camii'nde kılan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, daha sonra Fındıklı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren kursları ziyaret etti. Yöre kadınlarının el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Karal, burada usta öğreticilerden kurslar hakkında bilgiler alırken kursiyerlerle sohbet etti. Karal, kursiyerlerin yaptığı ürünleri incelerken öte yandan kilim dokuması da yaptı.

Kursların ziyaretleri sonrasında Sümer Köyü İlköğretim Okulu konferans salonunda köy halkıyla bir araya gelen Karal hem 16 Nisan'da yapılacak referandum hakkında bilgiler verdi hem de köy halkının sorunlarını dinledi. 16 Nisan'da yapılacak referandumun bir seçim olmadığını, yapılacak oylamanın ülkenin geleceğine yön vereceğini belirten Rize Milletvekili Hasan Karal, 'İstikrarı ve koalisyonsuz bir Türkiye'yi istiyorsak 16 Nisan'da oyumuz EVET olmalıdır. Rize'de alacağımız oyla bu mesajımızı güçlü bir şekilde vermek istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyen başta Batılı ülkeler olmak üzere tüm şer güçlere karşı dimdik ayakta durduğumuzu göstermeliyiz.' Şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu



Sümer Köyü ziyareti sonrasında Derbent Köyü'ne giderek köy sakinlerinden Faik Gümüş'ün vefatı nedeniyle ailesine sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Karal, Fındıklı programını Belediye Başkanı Adnan Özbalaban'ı makamında ziyaretin ardından esnaf ziyaretleriyle sonlandırdı.
Fındıklı ziyaretleri sırasında Hasan Karal bir süprizle karşılaştı. Fındıklı AK Parti ana kademe ve gençlik kolları üyesi bayanların Rabia anlamını taşıyan hareketi yaptı. Ellerine Evet Hasan Karal Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak yazılarını yazarak Rabia işaretini yaptılar.

Editör: Haber Merkezi