Milletvekili Karal`ın yaklaşık iki ayda bir sivil toplum kuruluşu başkanları ile bir araya geldiği toplantı bu ay Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda Rize havalimanı, Lojistik merkez, Ovit tüneli, Organize sanayi bölgesi, Rize avm projesi ve güney çevre yolunun sahil bağlantıları görüşüldü


Milletvekili Karal yaklaşık iki ayda bir bira araya geldikleri sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Rize'nin projelerini ve sorunlarını masaya yatırdıklarını belirterek, ' Rize'mizdeki yatırım ve projelerimizle ilgili Sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerini çok önemsiyoruz. Yaptığımız bu toplantılarımızdaki istişareler sonucunda STK'larımızın görüş ve önerilerini de dinleyerek yatımlarımız ve hizmetlerimizi koordine ediyoruz. Rize'mizin en önemli gündemi olan ve İhalesi 8 Eylül'de yapılacak Rize Havalimanıyla ilgili Rize`de görev yapan sivil toplum kuruluşu başkanları olarak sizlerin çok ciddi katkıları oldu. STK'larımıza Rize'mizdeki projelerle ilgili kamuoyunda göstermiş oldukları ilgiye ve desteğe teşekkür ediyorum.' dedi


Milletvekili Karal uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve Rize'nin en önemli gündemi olan havalimanının ihale tarihinin açıklandığını ve 8 eylül günü ihalesinin yapılacağını söyledi. Ovit tüneliyle ilgili son 300 metrenin kaldığını ve eylül ayı sonunda ışığın görüleceğini belirtti. Karal Rize'nin uzun yıllardır beklediği Avm projesinin inşaat çalışmalarının başladığını kaydetti Ayrıca Rize'nin istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Organize sanayi bölgesiyle ilgili olarak yaklaşık 10 fabrikanın inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kayınbiraderine Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Etti Kayınbiraderine Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Etti


Milletvekili Karal, Rize'nin devasa projelerinde olan Lojistik merkezle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve proje ihalesinin yapıldığını söyledi lojistik merkezin proje ihalesinin tamamlanmasıyla birilikte yatırım programın alınması için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.


Toplantıda Rize merkezdeki güney çevre yolu ve sahil bağlantı yolları da görüşüldü. Milletvekili Karal, Dosma'dan sahile inecek bağlantı yolu, Rize avm'den sahile yapılacak bağlantı yolu ve Tıp fakültesi kavşağından yapılacak bağlantı viyadüğü hakkında bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi